Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Adriana Arghirescu despre ieșirea primarului Chițac la adresa consilierilor „ Este foarte multă presiune și ajungi să te întrebi - cine mai este cu mine în lupta asta? ” (VIDEO)

ro

17 Jun, 2022 00:00 1612 Marime text
  • Adriana Arghirescu a punctat și pe marginea colaborării cu aleșii USR pe care îi consider mai vehemenți, plini de energie
  • În acest moment nu ar exista probleme cu proiectele derulate în municipiu, chiar dacă există un mare deranj iar unele dintre acestea au deja întârzieri
 

 
Avem o guvernare locală responsabilă?

Ce facem cu lipsa de transparență din administrația locală ?

Există baza solidă pentru finalizarea proiectelor aflate în desfășurare în municipiul Constanța?

De ce consilierii locali municipali nu primesc informații importante din partea aparatului Primăriei Constanța?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care consilierul local PNL, Adriana Arghirescu a răspuns la ZIUA LIVE.
 
Și dacă în ședințele Comisiei premegătoare ultimelor ședinte de Consiliu Local, consilierul liberal a vorbit despre „proiecte de hotărâre, adevărate bombe cu ceas”, pe care aleșii locali sunt chemați să le avizeze și apoi să le voteze, la ZIUA LIVE, Adriana Arghirescu spune că presiunea și timpul mult prea scurt ar determina aceste greșeli.

„Unele proiecte necesită un timp de abordare mai aprofundat. Noi, la comisia juridică, avem de dat un aviz, în medie cam 25-30 de proiecte la fiecare ședință ordinară.
Dacă îți cuantifici o oră pentru fiecare proiect, înseamnă 30 de ore. Și atunci, suntem tot timpul contra cronometru.

Facem o ședință de armonizare înainte de ședința de consiliu.

Cred că din cauza acestei presiuni de timp și a informațiilor insuficiente, normal că se creează întâmplări. Nu poți să te bazezi numai pe un telefon la un departament.

Experiența arată că este mai bine să ai înscrisuri”, a spus Arghirescu.


 
Și tot la ZIUA LIVE, am încercat să decriptăm mesajul primarului Vergil Chițac adresat colegilor săi consilieri la o întrunire de partid.

Acesta le-a transmis liberalilor că „practicile de discreditare ale primarului, eventual sâmbătă la micul dejun cu rugăciune sau în interiorul partidului sau așa, undeva, pe la colțuri în oraș, nu mai pot continua”.

„Timpul de 4 ani este foarte scurt să reduci decalajeze mari pe care le-a avut Constanța față de alte orașe. Peste toate astea, mai vin și consilierii. Noi suntem, de fapt, reprezentanții cetățenilor. Încât ajungi să te întrebi - cine mai este cu mine în lupta asta? Probabil a fost un moment de emoție a domnului primar, nu am avut timp să discut cu dumnealui pe această temă. Declarația a fost făcută la partid, chiar dacă într-o ședință publică, unde a fost prezentă și presa”, a spus consilierul local liberal.



Adriana Arghirescu a punctat și pe marginea colaborării cu USR, în contextul în care primarul Chițac i-a acuzat pe consilierii formațiunii politice de sabotaj continuu.

„Noi continuăm să lucrăm împreună cu USR. Avem un protocol de colaborare. Nu aș spune că o să-i dea cineva afară de la guvernare, pentru că nu are nimeni o asfel de intenție. Modul de abordare poate este diferit, ei poate sunt mai vehemenți, plini de energie”.

Adriana Arghirescu a făcut și un bilanț al celor aproape doi ani de mandat al administrației PNL la Constanța: „Când construiești o casă, prima etapă este fundația. Eu cred că această etapă de 4 ani a mandatului PNL, a primarului Vergil Chițac, va fi o etapă de fundație. (...) Atât de multe stăteau să bubuie. A trebuit să o ia din profunzime. (...) Suntem la faza de fundație, pe care se va construi. Eu am mare încredere în voința și tenacitatea domunului primar și focusului pe care-l are vizavi de ceea ce și-a propus să facă. Strategia și linia dominantă este dezoltarea Constanței, împreună cu Vergil Chițac. Pe calea diaogului, este imposibil să nu mergem pe aceeași linie”, a explicat consilierul liberal.

Adriana Arghirescu a mai susținut că în acest moment nu ar exista probleme cu proiectele derulate în municipiu, chiar dacă există un mare deranj iar unele dintre acestea au deja întârzieri.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Consilierul liberal Adriana Arghirescu „Scopul de a dezvolta Constanța trebuie să ne pună la masa dialogului” (VIDEO)

Interviul video poate fi urmărit aici:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii