Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. 75 de ani de „Zări Alb Astre“, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

ro

09 Jun, 2022 00:00 1779 Marime text
  • Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
  • Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 14.00, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a vorbit pe larg despre lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“, publicația care, de 75 de ani, găzduiește cu generozitate, în paginile sale, sufletul mircist al fiecărei generații pregătite aici.
 
Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
 
Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
„O școală nu este doar un loc de învățare a formulelor științifice, de alfabetizare, ci este și un loc de culturalizare. Scrisul, fie dedicate științelor, fie dedicat culturii beletristice, este o preocupare care dintotdeauna a animat oamenii școlii și discipolii lor“, a explicat prof. dr. Vasile Nicoară.
 
În cadrul emisiunii, directorul a vorbit și despre numele ales pentru revista liceului:
 
„Bănuiesc că i-au zis  Zări Alb Astre din două-trei motive. O dată că de la Liceul Mircea, pe lângă Zorile, în perspectivă, zările sunt foarte albastre mult timp. Apoi, pentru că imnul liceului, care la vremea respectivă era intonat la festivități, are și leitmotivul «zburați spre alte zări abastre»“.
 
De asemenea, în cadrul emisiunii, directorul a vorbit inclusiv despre clubul de lectură organizat la nivelul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța.
 
„Este impresionant cum de la o duminică la alta, un număr de 30-40 de elevi, prin voința și pasiunea lor, citesc, devorează romanul și participă la dezbatere. În aceste reuniuni de lectură și analiză se dezvoltă două capacități fundamnetale ale omului de cultură: analiza și sinteza“, spune directorul.
 
Întreaga emisiune cu prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța, poate fi urmărită aici:
 

 
 
 
 
Citește și
LIVE VIDEO-TEXT
Revista „Zări Alb Astre“, la ceas aniversar. 75 de ani de viață publicistică (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii