Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

ro

19 Dec, 2018 00:00 5106 Marime text

2018 a însemnat pentru Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa: aparatură de ultimă generaţie, echipamente medicale, reabilitarea unor secţii din cadrul Policlinicii 2, bani pentru medicamente alocaţi de Consiliul Judeţean, astfel încât pacientul să nu mai fie nevoit să le cumpere dar şi angajări.
 
2018 se încheie însă fără ca Secţia de Radioterapie şi „Casa Soarelui”, parte a Secţiei de Oncologie, destinată pacienţilor care au nevoie de paliaţie, să fie funcţionale. S-au făcut paşi, dar cele două obiective nu pot fi încă accesate de pacienţi. Nici aparatul CT nu funcţionează încă în cadrul Policlinicii II. În schimb, funcţionează balneofizioterapia şi cabinetul de planning familial.
 
Tot anul acesta s-au făcut pe hârtie planuri şi pentru Secţia de Psihiatrie, care va beneficia de o clădire nouă. Când? Rămâne de văzut. La final de 2018, laboratorul RMN al SCJU încă mai aşteaptă câte un aviz. Până când îl va primi, mergem la privaţi!
 
În privinţa infecţiilor nosocomiale, spitalul raportează un număr relativ mic. Pe de altă parte, medicii reuşesc cu ce au să mai marcheze câte o premieră în domeniu. Cea mai recentă intervenţie a fost o tromboliză la o pacientă care a suferit un accident vascular cerebral.
 
Joi, 20 decembrie, ora 12.00, managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, vine la Interviu live să vorbească despre cum arată şi ce servicii oferă cea mai mare unitate medicală din Dobrogea, după un an în care fondurile, investiţiile şi donaţiile nu au lipsit. Tot joi aflăm cât de sigură este maternitatea din cadrul spitalului constănţean, după scandalul de la spitalul Giuleşti.
 
Aşteptăm şi întrebările dumneavoastră pentru invitatul ediţiei, în timp real, pe pagina noastră de Facebook.  
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii