Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu deputatul PNL Mihai Lupu, candidat în Colegiul 2 „Am în proiect pentru următorul mandat şi renovarea ambulatoriului din Spitalul Municipal Medgidia"

ro

26 Nov, 2012 00:00 2858 Marime text
interviu_lupu_Mihai_Lupu_1.jpgLiberalul Mihai Lupu este candidatul USL Constanţa la alegerile generale din 9 decembrie. Actual deputat în Colegiul 2, Mihai Lupu candidează pentru un nou mandat parlamentar în acelaşi colegiu.

Domnule deputat, sunteţi la final de mandat. Cum aţi caracteriza cei patru ani din Camera Deputaţilor?

A fost un mandat greu, iar criza a complicat şi mai mult lucrurile. Noi, parlamentarii USL, nu am putut lucra pentru bunăstarea românilor, timp de trei ani şi jumătate doar ne-am opus tăierilor de salarii şi pensii. Am fost daţi deoparte şi ignoraţi în Parlament pentru că guvernele lui Traian Băsescu şi Emil Boc au aprobat aceste legi ale austerităţii prin asumare, nu printr-o dezbatere în Parlament, aşa cum era firesc. Nu am fost de acord cu tăierile, dar nimeni nu ne-a ascultat. Am atacat legile la Curtea Constituţională şi am promovat moţiuni de cenzură la diminuarea pensiilor şi salariilor. Nu i-am putut ajuta pe români atunci cu nimic pentru că eram minoritari. Singura lege pe care am reuşit să o oprim şi să o supunem dezbaterii a fost cea a Învăţământului. Prin schimbările făcute de PDL şi UDMR, urma ca şi istoria şi geografia României să fie predate în limba maghiară. După sesizarea făcută de noi, Curtea Constituţională a respins legea ca fiind neconstituţională.

Domnule Lupu, aveţi în Colegiul numărul 2 pentru Camera Deputaţilor două oraşe, Medgidia şi Hârşova, şi 14 comune cu satele aferente. Ce aţi realizat în patru ani pentru locuitorii acestor localităţi?

Munca mea şi a colegilor din USL în Parlament i-a vizat pe toţi cei din colegiul meu, indiferent de opţiunile lor politice. Toţi au cel puţin un pensionar sau un salariat bugetar în familie. Lupta cu adversarii politici din PDL s-a concretizat pe 27 aprilie, când am schimbat guvernul Ungureanu, ultimul controlat de Traian Băsescu. După ce am preluat guvernarea am reuşit să majorăm salariile bugetarilor cu 8% din 1 iunie şi cu 7,4 % din luna decembrie. În 2013 vom mări cu certitudine pensiile pentru că sumele aferente sunt deja prinse în bugetul de stat pentru anul viitor. Am mărit şi indemnizaţia pentru creşterea copilului de la 75 % la 85%. Acestea sunt măsuri care ajută pe toată lumea. Cu un efort deosebit am reuşit împreună cu primarii ca şi în iarna aceasta să asigurăm subvenţia la căldură pentru familiile cu venituri mici. Am câteva proiecte care vizează şi localităţile din colegiu, cu toate că am competenţe limitate ca deputat şi nu mă pot substitui administraţiilor locale, adică primăriilor. Ce pot să fac este să-i sprijin pe primari.

Concret, care sunt proiectele pe care le-aţi susţinut şi care vizează localităţile din colegiul dumneavoastră?

Un exemplu este Spitalul Municipal din Medgidia. Cunoaşteţi că în furia reducerilor, guvernele lui Boc au desfiinţat spitale abia renovate şi au descalificat spitale cu importanţă în sistemul de sănătate. M-am implicat în menţinerea Spitalului Municipal Medgidia în păstrarea încadrării în clasa a-III-a de clasificare. Pentru această categorie spitalul poate primi un milion de Euro pe an. Am în proiect pentru următorul mandat şi renovarea ambulatoriului din spital. Am contribuit la construirea bisericii din Medgidia, situată în apropierea spitalului. Am sprijinit festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru", care este organizat la Medgidia. Am un proiect pentru reabilitarea falezei şi transformarea acesteia în spaţiu de promenadă. Era mai uşor de realizat acest proiect dacă Primăria Medgidia deţinea această zonă, dar malul canalului este în administrarea Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile. Urmează să facem un parteneriat între Primăria Medgidia şi CNACN pentru a ne putea duce proiectul la îndeplinire. Am susţinut fanfara din oraş. Sunt mulţi copii şi tineri care activează în această fanfară. I-am văzut cântând şi m-au impresionat pentru că aveau nişte instrumente vechi. M-am implicat şi le-am cumpărat instrumente noi din Cehia şi Slovacia. Acum tinerii muzicieni se exprimă mult mai uşor. La Hârşova trebuiau desfiinţate Judecătoria şi Parchetul care funcţionau în oraş. Am promovat un amendament la lege în Parlament şi am reuşit evitarea desfiinţării acestor două instituţii. De asemenea, am susţinut un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru introducerea şi modernizarea sistemului de canalizare pentru oraşul Hârşova şi localităţile Crucea, Ciobanu şi Ghindăreşti. Mai sunt multe de spus, dar nu cred că ne permite spaţiul să enumerăm aici totul.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii