Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Când faci ce-ţi place, orice zi de muncă începe cu un zâmbet“ O tânără din Constanța luptă să-şi impună brand-ul de bijuterii pe piața din Anglia

ro

08 Aug, 2014 00:00 7045 Marime text


Hanelore Dumitrache, fostă elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a absolvit secţia de Arhitectură şi Design a unei prestigioase facultăţi din Londra şi, în prezent, luptă să-şi impună brand-ul de bijuterii pe piaţa din Anglia. A acceptat să ne vorbească despre reușitele sale în plan profesional, în cadrul unui interviu pe care îl redăm în continuare.

Ce particularităţi ale mediului de învăţământ de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa le-ai resimţit ca fiind utile în studiile tale din vestul Europei?

Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa (n.r. ICHC) este, în primul rând, un mediu multicultural care promovează şi susţine deciziile elevilor de a urma o carieră în străinătate. Deşi vorbesc engleză de la 4 ani, un lucru ce m-a ajutat mult este că majoritatea materiilor de profil din cadrul liceului sunt în engleză, fiindu-mi mult mai uşor să folosesc termenii de specialitate. De asemenea, în comparaţie cu alte şcoli, ICHC încurajează elevii să se concentreze pe materiile în care vor să facă performanţă, dându-le şansa de a-şi contura o viitoare carieră încă din timpul liceului.

Cum şi de ce ai optat pentru Sir John Cass Faculty of Art, Architecture and Design?

Ştiam că vreau să fac arhitectură încă din clasa a XI-a, când am şi început să mă pregătesc pentru admitere. Ulterior, am avut oportunitatea de a vizita Londra şi pot spune sincer că m-a fascinat oraşul. Este foarte important ca, în momentul când îţi alegi facultatea, să iei în considerare şi mediul/oraşul, aşa că am început să îmi explorez opţiunile în Londra. Sir John Cass este printre cele mai bune programe de arhitectură RIBA part 1, cu profesori extraordinari şi o abordare foarte practică. Spre deosebire de facultăţile de arhitectură din România, Sir John Cass conturează gândirea individuală, originală şi practică; uneori, trebuie să ocoleşti regulile sau să le reinventezi pentru a realiza un proiect bun.

Ce activitate ai avut pe parcursul anului în care ai muncit la Gymboree Play & Music?

Sunt o persoană foarte independentă şi, deşi am apreciat enorm susţinerea părinţilor, am vrut să mă întreţin singură, aşa că am început să muncesc. Gymboree Play & Music este o organizaţie care se dedică dezvoltării intelectuale a copiilor de la o vârstă foarte fragedă. Rolul meu era de a coordona activităţile cu copiii şi părinţii pentru a încuraja dezvoltarea fizică, emoţională, socială şi intelectuală a celor mici. A fost o experienţă foarte plăcută să ţin cursurile de muzică, artă şi teatru pentru cei mici şi îmi vor lipsi teribil acum, că am părăsit acest job, pentru a mă concentra pe cariera mea.

În prezent, ocupi funcţia de designer la Aether Jewellery din Londra. Te-ai gândit să aduci acest brand şi acasă?

Aether Jewellery este un brand fondat de mine acum un an, care se dedică femeilor puternice şi independente, cărora nu le e frică să-şi îmbrăţişeze propria individualitate. Deşi, în ultima perioadă, am fost nespus de ocupată cu facultatea şi munca, Aether este un proiect foarte drag mie. Acum, plănuiesc o „transformare“ a brandului, diversificarea lui pe mai multe domenii din aceeaşi sferă creativă. Vreau, în principiu, să dezvolt compania la nivel de UK înainte de a o aduce în România, dar, desigur, mi-ar face mare plăcere ca frumoasele noastre românce să se bucure de colecţiile Aether pe viitor.

Ce le transmiţi tinerilor din Constanţa care nu s-au hotărât dacă să aleagă cu sufletul sau cu mintea pentru viitoarea carieră pe care şi-o doresc?

Sfatul meu este să îşi aleagă o carieră care li se potriveşte personalităţii lor şi să combine utilul cu plăcutul. Desigur, asta nu înseamnă să nu se gândească şi la o carieră ce le va oferi stabilitate financiară, din contră. Alegeţi un domeniu care vă oferă oportunitatea de dezvoltare continuă, care vă stimulează atât mintea, cât şi sufletul. Ascultaţi sfatul celor din jurul vostru, dar nu urmaţi o carieră care nu vă place pentru a evita presiunea unei decizii personale. Nu uitaţi că, atunci când faci ceea ce-ţi place cu adevărat, orice zi de muncă începe cu un zâmbet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Me 08 Aug, 2014 11:26 Felicitari, Mode! :)