Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI spune că este incompatibil Ce bunuri deţine primarul Florin Mitroi, aflat la cel de-al treilea mandat (documente)

ro

22 Jul, 2013 00:00 15824 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, aflat la cel de-al treilea mandat, din partea PNL, aceasta după ce în primele două legislaturi a avut susţinerea Partidului Democrat Liberal. Din declaraţia de avere publicată în data de 23 mai 2013 reiese că primarul este împreună cu fiul său, Emanuel Mitroi, proprietarul unui teren de 700 metri pătraţi, iar împreună cu fiica sa, Andreea Mitroi, deţine un teren de 1,75 hectare. Ambele bunuri imobile sunt situate în intravilanul localităţii Valu lui Traian şi au fost dobândite prin cumpărare/moştenire. Primarul mai are trecut în declaraţia de avere un teren agricol la Râşnov în suprafaţă de 5.612 de metri pătraţi, modul de dobândire fiind şi de această dată cumpărare/moştenire.
Bifat este şi capitolul următor, „Clădiri”. Din cuprinsul acestei rubrici aflăm că primarul Florin Mitroi are împreună cu cei doi copii o casă de locuit la Valu lui Traian, de 300 metri pătraţi, dar şi un spaţiu comercial de 2.500 metri pătraţi.

Şeful autorităţii locale este şi proprietarul unui autoturism Toyota, fabricat în 1994 şi a unui motociclu ATV, marca Bombardier, din 2009. Potrivit declaraţiei de avere, primarul nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Şeful autorităţii locale nu are nici conturi sau depozite bancare mai mari de 5.000 de euro şi nici datorii. În schimb, acesta deţine acţiuni la SC Andra International în valoare de 100.000 lei, reprezentând un procent de 62,5%.
Şeful autorităţii locale a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, venituri de 27.769 lei din salariul câştigat la Primăria comunei Valu lui Traian.

La capitolul „Venituri din salarii”, în dreptul rubricii „Copii”, şeful autorităţii locale nu a trecut nicio informaţie. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în urmă cu un an, când, în declaraţia pe anul 2012, la capitolul venituri din salarii, fiica sa, Andreea, figura cu o pensie de urmaş în cuantum total de 4.200 lei, iar fiul său, Florin Emanuel, în calitate de administrator al SC Andra International, câştigase venituri de 13.567 lei.
În declaraţia de interese pe 2013 se reiterează faptul că Florin Mitroi este acţionar la SC Andra International SRL, deţinând 62,5% din acţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii