Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI, chemată la judecată de preşedintele CJC

ro

27 Jan, 2014 00:00 2190 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a chemat la judecată Agenţia Naţionale de Integritate.
 
La data de 23 ianuarie 2013, ANI a anunţat că, în urma procedurilor de evaluare, s-a constatat „încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor” de către şeful CJC. Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Nicuşor Daniel Constantinescu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în adunarea generală a acţionarilor în cadrul unei societăţi (...), încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.

Revenind la proces, pe data de 24 ianuarie, pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Constanţa, a fost înregistrat dosarul 49/36/2014, cu obiect „conflict de interese/incompatibilitate - constatate de ANI”, unde Nicuşor Daniel Constantinescu are calitatea de reclamant, iar ANI este pârât. Încă nu a fost stabilit primul termen de judecată. Conform jurnaliştilor de la Gândul, la puţin timp după ce ANI a mediatizat dosarul său, şeful CJC a declarat: „Este o poliţie politică, ca şi DNA, este politica lui Traian Băsescu prin care şantajează primarii, preşedinţii de CJ şi toţi membrii PSD, PNL şi USL şi o fac în continuare din păcate”. „Această ANI vânează tot ce este din PSD şi PNL din timpul guvernării Boc. Sper să existe voinţă politică pentru schimbare, să se schimbe aceste lepre, să pună nişte oameni profesionişti. Merită această bătaie de joc, aceasta instituţie să funcţioneze pe banii publici?”, a declarat Nicuşor Constantinescu, conform celor de la Gândul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii