Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VDT Construct Impex anunță o nouă investiție pe strada Lucian Blaga din Constanța! Despre ce este vorba

ro

21 Apr, 2023 16:53 1865 Marime text
Agenția pentru Protecția Mediului anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de către VDT Construct Impex SRL, prin Vasilică Ivan.

Mai precis, vorbim de un imobil D+P+3E - centru de activități sportice cu parcaje la demisol, propus a fi amplasat pe strada Lucian Blaga nr. 15, în Constanța.


 Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la:  VDT CONSTRUCT IMPEX S.R.L. PRIN IVAN VASILICA, cu sediul in jud. Constanta, mun. Constanta, str. Cumpenei, nr. 27B. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta.

Procesul cu Primăria Constanța



Pe 29 iunie 2019, aleşii locali ai PSD, PMP şi Victor Constantin (consilier, exclus din PNL) au dat undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje în cartierul Palazu Mare. Este vorba depre PUD - construire imobil locuire colectivă pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL.

 Pe data de 6 septembrie 2019, societatea a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism. Ulterior, Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat documentația de urbanism PUD aprobată prin HCLM 237/25.06.2019 și a întocmit un proces-verbal de contravenție, împotriva emitentului Primăria și Consiliul Local Constanța se judecă cu Inspectoratul de Stat în Construcții Sud- Est în dosarul 26109/212/2019, având ca obiect anulare acestui proces verbal.

Pe 18.02.2020, magistrații de la Judecătorie s-au pronunțat prin hotarârea  1581/2020, având ca soluție respingerea plângerii municipalității. Iată poziția judecătorilor pe scurt: „Respinge plângerea. Admite excepţia inadmisibilităţii formulării plângerii contravenţionale. Respinge plângerea contravenţională ca fiind inadmisibilă. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare.

Ulterior, la apel, Tribunalul Constanța a dat următoarea soluție - „Respinge ca nefondat apelul formulat de apelanţii-petenti PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi MUNICIPIUL CONSTANŢA în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCŢII, INSPECTORATUL REGIONAL ÎN CONSTRUCŢII SUD EST, INSPECTORATUL JUDEŢEAN ÎN CONSTRUCŢII CONSTANŢA. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 30.10.2020”.

Biroul de presă al Primăriei Constanța preciza în iunie 2020 pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre o plângere făcută de municipalitate împotriva unui proces verbal emis de Inspectoratul de Stat în Construcții care viza verificarea Certificatului de Urbanism 2141/31.05.2018, emis în vederea elaborării documentației de urbanism PUD aprobată prin HCLM 237/25.06.2019, beneficiar VDT Construct Impex SRL.
 

Despre VDT Construct Impex SRL 

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. În anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 38 milioane de lei, un profit de 1,1 milioane lei și 19 salariați.

Ivan Vasilică mai apare în firmele Age General Consulting SRL, Global Building Investment SRL, Delta Mar Tours SRL, Autocond GCV SRL, Opera Residence SRL.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii