Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se va judeca recursul Primăriei Constanța în dosarul PUD-ului pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare

ro

24 Aug, 2020 00:00 1410 Marime text
  • Pe 29 iunie 2019, aleşii locali ai PSD, PMP şi Victor Constantin (consilier, exclus din PNL) au dat undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje în cartierul Palazu Mare
  • Este vorba depre PUD - construire imobil locuire colectivă pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL
  •  Pe data de 6 septembrie 2019, societatea a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism
  • Ulterior, Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat documentația de urbanism PUD aprobată prin HCLM 237/25.06.2019 și a întocmit un proces-verbal de contravenție, împotriva emitentului Primăria și Consiliul Local Constanța
  • Primăria a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții Sud- Est și a pierdut la instanța de fond
  • Ulterior a făcut apel iar instanța a stabilit termen de judecată pentru data de 7.10.2020. ora 12.00 la Curtea de Apel Constanța

Pe 29 iunie 2019, aleşii locali ai PSD, PMP şi Victor Constantin (consilier, exclus din PNL) au dat undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje în cartierul Palazu Mare.
Este vorba depre PUD - construire imobil locuire colectivă pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL.
 Pe data de 6 septembrie 2019, societatea a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism. Ulterior, Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat documentația de urbanism PUD aprobată prin HCLM 237/25.06.2019 și a întocmit un proces-verbal de contravenție, împotriva emitentului Primăria și Consiliul Local Constanța se judecă cu Inspectoratul de Stat în Construcții Sud- Est în dosarul 26109/212/2019, având ca obiect anulare acestui proces verbal.
 

La fond a câștigat Inspectoratul de Stat în Construcții

 
Primăria și Consiliul Local Constanța se judecă din toamna anului trecut cu Inspectoratul de Stat în Construcții Sud- Est în dosarul 26109/212/2019, având ca obiect “anulare proces verbal de contravenţie P-V control 20598/06.09.2019”.
Inițial, dosarul a fost pe rolul secției de contencios-administrativ și fiscal al Judecătoriei Constanța, iar recent, municipalitatea a făcut apel la Tribunalul Constanța în această speță.
Pe 18.02.2020, magistrații de la Judecătorie s-au pronunțat prin hotarârea  1581/2020 , având ca soluție respingerea plângerii municipalității. Iată poziția judecătorilor pe scurt: „Respinge plângerea. Admite excepţia inadmisibilităţii formulării plângerii contravenţionale. Respinge plângerea contravenţională ca fiind inadmisibilă. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare.
Primăria Constanța a înregistrat apelul în luna mai 2020 iar instanța a stabilit termen de judecată pentru data de 7.10.2020. ora 12.00 la Curtea de Apel Constanța, complet APCA7.
 

Înfrânte pe fond, Primăria și CLM au declarat recurs 

 
Biroul de presă al Primăriei Constanța preciza în iunie a.c. pentru ZIUA de Constanța că este vorba despre o plângere făcută de municipalitate împotriva unui proces verbal emis de Inspectoratul de Stat în Construcții care viza verificarea Certificatului de Urbanism 2141/31.05.2018, emis în vederea elaborării documentației de urbanism PUD aprobată prin HCLM 237/25.06.2019, beneficiar VDT Construct Impex SRL .

Despre VDT Construct Impex SRL 

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 

Citește și: 

Inspectoratul de Stat în Construcții a amendat Primăria și CLM Constanța pentru PUD-ul și documentația unui bloc de zece etaje din Palazu Mare (document)


UPDATE - Mihaela Andrei, consilier local - „Ce se întâmplă în Palazu Mare mă duce cu gândul la evreii din al Doilea Război Mondial, nevoiţi să-şi părăsească locuinţele!“Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

Proiectul care a creat scântei în Consiliul Local Municipal Constanţa. Mărul discordiei - o investiţie imobiliară

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanţă Primarul Făgădău, în calitate de iniţiator, forţează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

Constănţeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităţilor să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 şi să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

PUD-ul iniţiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism
 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii