Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la APM Constanța pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia

ro

11 Apr, 2024 16:16 633 Marime text
  • Proiectul privind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia a fost depus la APM Constanța.
  • Amplasat pe faleza orașului Mangalia și foarte aproape de malul Mării Negre, Sanatoriul Balnear și de Recuperate a ocupat un loc strategic pentru turismul medico-balnear românesc, însă de la înființare, prin Decizia nr. 346 / 20.03.1975 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular al Județului Constanța.
 
Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia va fi reabilitat, consolidat și extins. Din acest motiv, instituția reprezentată prin manager ec. Bogdan Maganu a solicitat acord de mediu.
 
Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a anunțat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare că nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului pentru proiectul: „Reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia“.
 
Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia este amplasat în municipiul Mangalia, strada Mircea cel Bătrân, nr.2, lot 1 și nr.2A. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, intre orele 8.00-14.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de19.04.2024.
 
Amplasat pe faleza orașului Mangalia și foarte aproape de malul Mării Negre, Sanatoriul Balnear și de Recuperate a ocupat un loc strategic pentru turismul medico-balnear românesc, însă de la înființare, prin Decizia nr. 346 / 20.03.1975 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular al Județului Constanța.
 
În prezent este unitate publică sanitară de specialitate Recuperată Medicală, Medicină Fizică Balneologie, de interns național, categoria V (nivelul de competență), aflându-se în  subordinea Ministerului Sănătății.
Sanatoriul Balnear si de Recuperate din Mangalia își bazează activitatea pe un mix de elemente terapeutice specifice zonei:

- apele minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonate, sodice, mezotermale (25° -27°);
- apele mării cu o mineralizare totală de 15,5 gr/l;  
- nămolul sapropelic extras din lacul Techirgiol;
- bioclimatul marin, bogat în aerosoli salini.
 
Tratamentul la Sanatoriul Balnear ți de Recuperate Mangalia este dedicat celor trei scopuri principale: profilactic, curativ și recuperator, care se adresează persoanelor ce suferă de următoarele afecțiuni: reumatism cronic degenerativ și inflamator; sechele, afecțiuni ortopedico-traumatice (fracturi entorse, luxații, osteosintezemetabolice); afecțiuni neurologice centrale și periferice; tulburări de circulație periferică; rinite și bronsită cronice, astm bronșic; psoriazis, alergii cronice;  anexite cronice, infertilitate secundară; gută, diabet, obezitate.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
 
Licitația de reabilitare și extindere a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor
 
Licitații Constanța: Achiziție de aproximativ un milion de lei făcută de Sanatoriul Balnear de Recuperare Mangalia (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii