Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația de reabilitare și extindere a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor

ro

03 Nov, 2022 08:11 2325 Marime text
 
Licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții "Reabilitare, consolidare, modernizare și extindere Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia" a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (n.r. CNSC).
 
Astfel, CNSC a emis decizia nr. 2222/C5/2317 la contestația transmisă de Palex Construcții Instalații SRL- Concrete& Design Solutions SRL, cu sediul în municipiul București, reprezentând comunicarea privind rezultatul procedurii și raportul procedurii nr. 17512/L/13.09.2022, documente
întocmite în cadrul procedurii de atribuire prin „licitație deschisă”, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect «Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții
„Reabilitare, consolidare, modernizare și extindere Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia”», inițiată de Compania Națională de Investiții SA, în calitate de autoritate contractantă.
 
Firma constestară a solicitat următoarele: anularea comunicării privind rezultatul procedurii nr. 50525/ 14.09.2022, emisă de autoritatea contractantă și anularea Raportului procedurii nr. 17512/L/l 3.09.2022, în ceea ce privește etapa de verificare a documentelor suport/dovezilor privind demonstrarea informațiilor din DUAE și a tuturor actelor subsecvente acestuia dar și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de asocierea subscrisă, prin obligarea acesteia să solicite subscrisei o singură dată înlocuirea subcontractantului afectat de cazul de excludere.
 
Firma contestatoare a mai solicitat continuarea procedurii de atribuire cu luarea în considerare a celor stabilite prin decizia asupra prezentei contestații și emiterea unui nou rezultat al procedurii în ceea ce privește etapa de verificare a documentelor suport/dovezilor privind demonstrarea informațiilor în condițiile art. 19 din Legea nr. 101/2016, solicităm acces la documentele dosarului constituit de Consiliu.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația formulată de Palex Construcții Instalații SRL, în contradictoriu cu Compania Națională de Investiții SA în calitate de autoritate contractantă și a anulat , în parte, raportul procedurii de atribuire nr. 17512L/13.09.2022, precum și actele subsecvente acestuia, respectiv referirile la oferta contestatorului și oblige autoritatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea acestei decizii, să continue procedura de atribuire cu reevaluarea ofertei contestatoarei , conform celor reținute în motivare.
 

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării
la cunoștință de către alte persoane vătămate.


 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Județul Constanța
Ce societăți comerciale vor furniza alimente Sanatoriului Balnear de Recuperare Mangalia (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii