Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:53 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou sens giratoriu pe strada Soveja Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, demersuri pentru noul magazin, ridicat pe fosta baza a RATC (galerie foto)

ro

18 Nov, 2016 00:00 3499 Marime text
Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL continuă demersurile pentru construcţia unui magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea spaţiilor verzi, a aleilor carosabile şi pietonale.
 
Primăria municipiului Constanţa, prin Confort Urban SRL, a emis, pe data de 17.11.2016, Autorizaţia de construire nr. 1786. Potrivit acesteia, urmează să fie fluidizată circulaţia rutieră la intersecţia străzii Soveja cu strada Chiliei şi amenajate accesuri la imobilul situat pe strada Soveja nr.15B, în cadrul investiţiei realizate de SC Bogaris Residential Rom Cuatro SA. Actul emis de municipalitate este valabil 12 luni.
 
„Toţi cei care lucrează la trama stradală din municipiul Constanţa trebuie să solicite certificatele şi autorizaţiile necesare de la Primăria Constanţa prin societatea Confort Urban SRL. La intersecţia străzilor Soveja cu Chiliei va fi amenajat un sens giratoriu, pentru un magazin. Acum decide investitorul dacă sensul va fi amenajat de Confort Urban sau nu“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul general al SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaş.
 
Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, pentru a afla mai multe detalii despre magazinul pe care urmează să-l construiască, însă numărul de telefon care figurează la Registrul Comerţului ca număr de contact pentru Bogaris Residential Rom Cuatro SRL aparţine altei persoane.
 
Reamintim că spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL au obţinut de la municipalitatea constănţeană, pe 30 iunie, Certificatul de urbanism nr. 2174, în vederea amenajării spaţiilor verzi pe loturile 1/4/1/2 din strada Soveja nr. 15C, pe locul fostei baze a RATC, iar la începutul lunii august, Autorizaţia de construire nr. 1202, privind „Construire imobil cu regim de înălţime parter înalt, cu funcţiunea magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare împrejmuire teren organizare de şantier“.

Despre Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

Înfiinţată în anul 2006, societatea are sediul în Bucureşti, bulevardul Lascăr Catargiu nr.15A. Capitalul social subscris, de 126.516.300 de lei, integral vărsat, este compus din 11.60.700 de părţi sociale. Firma este deţinută de Bogaris Residential 4 SL, cu sediul în Spania, Pabellon Monorrail, bulevardul Charles Darwin, cu 99,9999% din capitalul social, şi Alfonso de Los Santos Otero Zapata, născut pe 15.02.1969, în Sevilla, Spania, cu 0,0001% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de „dezvoltare (promovare) imobiliară”, sunt: El Burgo de Pudio SLU, reprezentat prin Rodrigo Charlo Molina, Melibera SLU, reprezentat prin Gonzalo Maria Melgarejo Martinez de Avellanosa, Ibertas Proyectos 1 SLU, reprezentat prin Francisco Javier Charlo Molina, Gongaltres SL, reprezentat prin Francisco Javier Gonzalo Ibarra, şi Manyara SLU, reprezentat prin Manuel Alfonso Moyano Reyes. 

Hipermarket, pe locul fostei baze RATC 

Din documentele înregistrate la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în ianuarie 2015, reiese că pe strada Soveja nr. 15B, lângă Palatul Copiilor, pe locul fostei baze a RATC, va fi construit un hipermarket de produse alimentare şi nealimentare, care va avea un regim de înălţime parter înalt, stand exterior cu servire asistată imbiss (corp 1), galerii comerciale, comerţ cu produse nealimentare, regim de înălţime parter înalt (corpurile 2 şi 3), drive-in, regim de înălţime parter platformă parcare, amenajări exterioare, post trafo, rezervă incendiu, reţele de incintă, acces rutier cu bariere automate, reclame luminoase, împrejmuire, organizare de şantier, amenajare tramă stradală conform PUZ (corp 4). În plus, firma îşi propune să lărgească strada Chiliei la trei benzi, să amenajeze o şosea paralelă cu strada Chiliei lângă Palatul Copiilor şi să creeze două sensuri giratorii la intersecţia celor două străzi.

Citeşte şi:

Un pas mai aproape
Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL continuă investiţiile pentru hipermarketul din strada Soveja


Investiţiile spaniolilor pentru viitorul hipermarket Bogaris Residential Rom Cuatro SRL vrea să amenajeze spaţii verzi

Este vizată fosta bază a RATC
Primăria Constanţa a dat curs unei solicitări a spaniolilor de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

 
Este vizată circulaţia rutieră
Ce au depus spaniolii de la Bogaris la APM Constanţa


Confort Urban sare în ajutor
Centrul comercial Marina Park, ridicat de Bogaris, cu un pas mai aproape de deschidere

Ti-a placut articolul?

Comentarii