Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 12 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizaţia de construire pentru magazinul Lidl de pe strada Soveja, anulată de Curtea de Apel Constanţa

ro

10 Dec, 2019 00:00 2586 Marime text

Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat pe data de 4 decembrie în dosarul nr. 360/36/2019, înregistrat pe data de 15.07.2019, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, materia -
contencios administrativ şi fiscal, obiectul - anulare act administrativ, suspendare executare act administrativ

Părţile dosarului sunt: Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa - recurent reclamant, Primarul Municipiului Constanţa - intimat pârât, Lidl România SCS - cu sediul procesual ales la SCA Raţiu & Raţiu - recurent intervenient, Ovanesian Felicia Nadina - recurent intervenient, Liga pentru drepturile constănţenilor - cu sediul ales la SCA Ovanesian şi Toxin - recurent intervenient, Primarul Municipiului Constanţa - cu sediul procesual ales la SPRL Mocanu şi Asociaţii - intimat pârât.

În şedinţa din data de 4.12.2019, a fost dată soluţia „cu casare“ de către completul C5 Recurs. „Decizia civilă nr.1413/CA/04.12.2019. Respinge ca nefondate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii recursului incident precum şi excepţia nulităţii recursului declarat de intervenienţii accesorii împotriva încheierii din 16.03.2018. Respinge recursul declarat de intervenienţii accesorii împotriva încheierii din 16.03.2018 ca neavenit. Respinge recursul incident declarat de intervenientul principal LIDL România SCS, ca nefondat. Admite recursul declarat de Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa şi recursul declarat de intervenienţii accesorii împotriva sentinţei civile nr. 62/12.01.2019. Casează în parte sentinţa recurată şi, rejudecând, admite în parte acţiunea şi cererea de intervenţie accesorie. Dispune anularea autorizaţiei de construire nr.1202/02.07.2016 emisă de Primarul Municipiul Constanţa. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de LIDL România SCS. Menţine dispoziţiile din sentinţa recurată cu privire la respingerea celorlalte cereri şi pretenţii. Definitivă“.
 

Iată în ce constă Autorizaţia nr. 1202!

Reamintim că Autorizaţia nr. 1202 din 1/07/2016 a fost emisă de Primăria Municipiului Constanţa pentru SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi presupunea „Construire imobil cu regim de înălţime: parter înalt cu funcţiunea magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare împrejmuire teren organizare de şantier“. Investiţia a fost realizată pe strada Soveja nr. 15B. Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a solicitat, în anul 2015, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, aviz de mediu pentru proiectul „Construire imobil cu regim de înălţime: parter, funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuirea terenului, organizare de şantier“, pe strada Soveja 15B.

Amplasamentul pe care s-a realizat proiectul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Soveja nr. 15B, într-o zonă din incinta fostei baze auto a Regiei de Transport Comunal Constanţa, care fusese desfiinţată. Terenul, în suprafaţă de 7.093 mp conform actelor şi măsurătorilor cadastrale, pe care s-a realizat magazinul este alcătuit din trei loturi (lotul 1, cu suprafaţa de 5.802 mp, lotul 2, cu suprafaţa de 731 mp, şi lotul 3, cu suprafaţa de 560 mp) şi se află în proprietatea beneficiarului, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, în baza actului de dezmembrare autentificat sub numărul nr. 2675/09.12.2014 de către notar public Cristina Mihalache.
 

Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2006, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 116.953.185 de lei, integral vărsat, este compus din 1.072.965 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 109 lei. Asociaţi sunt Bogaris Residential 4 SL, cu sediul în Spania, Pabellon Monorrail, cu 99,999% din capitalul social, Alfonso de Los Santos Otero Zapata, născut pe 15.02.1969, în Sevilla, Spania, cu 0,001% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt EL Burgo De Pudio S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Rodrigo Charlo Molina, Melibera S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Gonzalo Maria Melgarejo Martinez de Avellanosa, Ibertas Proyectos 1 S.L.U., cu sediul în Spania, în Sevilla, reprezentată prin Francisco Javier Charlo Molina, Gongaltres S.L., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Francisco Javier Gonzalo Ibarra, Manyara S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Manuel Alfonso Moyano Reyes.

 

Lidl România SCS, în datele Registrului Comerţului

Între timp, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a vândut terenul către Lidl România SCS, care a devenit parte în proces, în calitate de intimat intervenient. Magazinul LIDL Soveja a fost dat în folosinţă în 2018. Înfiinţată în anul 2007, Lidl România SCS are sediul social comuna Chiajna, strada Industriilor, judeţul Ilfov. Firma provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 9.97.864.992 lei, integral vărsat, este compus din 55.436.944 acţiuni. Valoarea unei acţiuni este de 18 lei.


Lidl România SCS este deţinută de Lidl Romania SRL – comanditat, cu 0,0000018% din capitalul social, Lidl Romania GMBH - comanditar, cu sediul în Germania, cu 99,9999982% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, sunt: LIDL Romania SRL – administrator, reprezentat prin Ştefănescu Mihai-Daniel, Frank Wagner, Zita Szlavikovics, Grabert Joachim Klaus, Marcu Anca, Ionescu Dragoş. Cenzor este Ernst & Young Assurance Services SRL, rprezentat prin Bogdan Ion.Citeşte şi:

Prefectura Constanţa, recurs împotriva HCLM 116/2009 privind PUZ în baza căruia s-a construit spaţiul în care funcţionează LIDL de pe bulevardul Soveja

S-a ajuns în instanţă Nereguli descoperite de IJC Constanţa la supermarketul ridicat de Bogaris Residential Rom Cuatro SRL pe strada Soveja

O nouă investiţie Lidl în municipiul Constanţa! A fost solicitat aviz de gospodărire a apelor. Detalii


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii