Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

ro

14 Mar, 2019 00:00 3359 Marime text
În şedinţa din data de 12 martie, magistraţii constănţeni s-au pronunţat în dosarul în care spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa au calitatea de pârâţi.
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa, pe data de 17.01.2018 fusese înregistrat dosarul nr. 263/118/2018, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - anulare act administrativ HCLM NR 116/25.02.2009, stadiul procesual - fond.
 
Felicia Nadina Ovanesian, Liga pentru Drepturile Constănţenilor şi Prefectul Judeţului Constanţa au calitatea de reclamanţi în acest dosar. Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, fostă SC Habbitania SRL, cu sediul ales la cabinet de avocat Dan Mihai, Consiliul Local al Municipiului Constanţa, au calitatea de pârâţi. De asemenea, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, cu sediul ales la cabinet de avocat Dan Mihai, Banco Popular Espaniol SA, cu sediul ales la cabinet de avocat Dan Mihai, M.C.F. Construct 2000 SRL, cu sediul ales la cabinet avocat Marius Mocanu, Ovanesian Felicia Nadina sunt intervenienţi în numele altei persoane.
 
În şedinţa din data de 12.03.2019, magistraţii constănţeni au respins solicitarea de disjungere a cererii formulate de către Prefectul Judeţului Constanţa, ca nefondată. „Respinge solicitarea de disjungere a cererii formulate de către Prefectul Judeţului Constanţa, ca nefondată. Încuviinţează pentru toate părţile proba cu înscrisurile solicitate, atât cele existente la dosar, cât şi înscrisurile a căror utilitate, pertinenţă şi concludenţă vor rezulta din dezbateri (mai puţin îndatorirea Instituţiei Prefectului Constanţa şi ISC Constanţa la depunerea copiei procesului-verbal de control întocmit la sesizarea reclamantei, care se afla deja depus la dosar - fila 36 vol. I, înscris necontestat de către părţi; în acest sens, dispune obligarea pârâtului Consiliul Local Constanţa la depunerea la dosar a copiei „Planului înălţimilor”, valabil la nivelul Municipiului Constanţa, precum şi a copiei cererii de eliberare a certificatului de urbanism şi a înscrisurilor anexate acestuia, urmând a se emite adresa cu aceste menţiuni către pârâtul Consiliul Local Constanţa.
 
Încuviinţează pentru reclamante proba cu expertiza specialitatea urbanism, având ca obiectiv verificarea respectării dispoziţiilor legale în vigoare la momentul elaborării şi aprobării PUZ-ului, raportat la criticile reclamantelor din cererea introductivă de instanţă şi cererea completatoare. Tragerea la sorţi a expertului şi stabilirea onorariului de expert se vor efectua în şedinţa publică. Respinge ca neutile cauzei proba cu expertiza în specialitatea circulaţie, proba cu cercetare la faţa locului şi proba testimonială, solicitate de către reclamante. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei. Pronunţată în data de 12.03.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în Încheierea de şedinţă din data de 12.03.2019.
 

Ansamblu de patru clădiri a câte 24 de etaje, în zona fostei baze RATC de pe strada Chiliei

 
Anul trecut, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriile de prezentare pentru patru proiecte, în vederea obţinerii acordurilor de mediu. Este vorba despre: „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp A“, „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp B“, „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp C“ şi „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 3S+P+24E+terasă circulabilă - Corp D“.
 
Proiectul va fi realizat în municipiul Constanţa, lot 1/4/1/1/1, lot 2, identificat cu număr cadastral 248222, intabulat în Cartea Funciară nr. 248222. Conform Certificatelor de urbanism nr. 1638, 1639, 1640 şi 1641 din 12.06.2017, eliberate de Primăria Constanţa, amplasamentul se află în zona funcţională destinată - „Complex imobile cu regim mare de înălţime - locuinţe colective, comerţ, birouri şi hotel“ - strada Chiliei - UTR 8 - locuinţe colective cu regim mare de înălţime - HCLM 116/25.02.2009. În conformitate cu planul de amplasament şi delimitare a imobilului, terenul are următoarele limite de proprietate şi vecinătăţi: la nord - proprietate privată a SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, nr. cadastral 246500; la sud - proprietate privată a SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, nr. cadastral 246500; la est - proprietate privată a SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, nr. cadastral 246374; la vest - proprietate privată a SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, nr. cadastral 246500. Ansamblul de clădiri va respecta reglementările prevăzute în PUZ
„Complex imobile cu regim mare de înălţime - locuinţe colective, comerţ, birouri şi hotel“. Ansamblul compus din cele patru corpuri de clădiri se va încadra in prevederile HCLM 116/25.02.2009, referitoare la coeficienţii urbanistici, după cum urmează: suprafaţă construită - 2,686.41 mp, suprafaţă desfăşurată - 53,142.69 mp. Subsolurile celor patru clădiri vor fi organizate ca spaţii destinate parcării, adăpost local antiaerian şi spaţii tehnice. Cele patru corpuri vor avea câte 168 de unităţi locative, rezultând un total 672 de unităţi locative. Investitorul va asigura 844 de locuri de parcare la subsoluri şi 12 locuri de parcare în exterior. În total, vor rezulta 856 de locuri de parcare.
 

Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Firma înmatriculată în anul 2006 are sediul social în Bucureşti. Capital social subscris de 116953185 lei, integral vărsat, este compus din 1072965părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 109 lei. Compania este controlată de Bogaris Residential 4 S.L., cu sediul în Spania, cu 99.999% din capitalul social, şi Alfonso de Los Santos Otero Zapata, născut în Spania, cu 0.001% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: El Burgo de Pudio S.L.U., reprezentat prin Rodrigo Charlo Molina; Melibera S.L.U., reprezentat prin Gonzalo MARIA Melgarejo Martinez de Avellanosa; Ibertas Proyectos 1 S.L.U., reprezentat prin Francisco Javier Charlo Molina; Gongaltres S.L., reprezentat prin Francisco Javier Gonzalo Ibarra; Manyara S.L.U., reprezentat prin Manuel Alfonso Moyano Reyes. Bogaris Residential Rom Cuatro SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 29.334 lei şi o pierdere de 598.715 lei. De asemenea, în anul fiscla 2016, compania cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 13.631 lei şi o pierdere de 554.228 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: zero salariaţi, cifră de afaceri de 115.084 lei şi un profit de 37.720.532 lei.
 
Citeşte şi:

Spaniolii de la Bogaris vor să ridice un ansamblu de patru clădiri a câte 24 de etaje. Unde va fi amenajat şantierul (documente)

Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro vor să ridice un bloc de 24 de etaje. Primăria Constanţa şi-a dat acordul

Hipermarket pe terenul fostei baze RATC. Primăria Constanţa a aprobat documentaţia pentru Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

Un nou sens giratoriu pe strada Soveja. Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, demersuri pentru noul magazin, ridicat pe fosta baza a RATC (galerie foto)

S-a ajuns în instanţă Nereguli descoperite de IJC Constanţa la supermarketul ridicat de Bogaris Residential Rom Cuatro SRL pe strada Soveja

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii