Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Un nou bloc se va ridica în Năvodari, Mamaia Nord! Investitor este societatea Building Ştefan AOP

ro

11 Nov, 2016 00:00 2558 Marime text
Dacă în urmă cu câţiva ani zona dintre Mamaia şi Năvodari era un teren plin de vegetaţie sălbatică, în ultima perioadă, acest spaţiu s-a dezvoltat din punct de vedere imobiliar, aşa că blocurile apar peste noapte. Recent, societatea Building Ştefan AOP SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu în vederea obţinerii acordului de mediu pentru dezvoltarea proiectului „Construire imobil D+P+4E - Locuinţe colective“ pe strada D25, parcela NNs 158/5, lot 1/1 + 1/2 + 1/3 + 1/4, zona Mamaia Nord, Năvodari.
 
La această adresă se propune construirea unui imobil cu destinaţia de „locuinţe colective” şi regimul de înălţime demisol + parter + 4etaje. La nivelul demisolului se vor amenaja aproximativ 20 de garaje închise, iar la parter şi etaje, apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp. La baza demarării acestei investiţii stau considerente de ordin tehnic şi economic, Mamaia Nord fiind cunoscută ca o puternică zonă de dezvoltare imobiliară.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietate a societăţii Building Ştefan Aop SRL şi are următoarele vecinătăţi: la nord - proprietate privată, la est - alee acces, la sud - proprietăţi private, iar la vest - strada D25 şi proprietăţi private. Accesul pietonal şi accesul auto se realizează atât pe latura de est (alee acces), cât şi pe latura de vest (strada D25). Investitorul imobiliar doreşte să construiască un bloc de locuinţe pe un teren cu suprafaţa de 1.515 mp, suprafaţa construită propusă fiind de 757,5 mp, iar suprafaţă desfăşurată propusă, de 3.787,5 mp.
 
Potrivit memoriului, în total se vor amenaja 59 de apartamente cu suprafaţă utilă mai mică de 100,00 mp. Din punct de vedere funcţional, imobilul proiectat este organizat astfel: demisol - 20 de garaje închise, opt parcări şi cameră tehnică, parter - 11 apartamente/nivel, fiecare cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp, etaj 1 - 4 - câte 12 apartamente pe nivel, fiecare cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp.
 
Structura de rezistenţă propusă a imobilului este realizată din cadre de beton armat cu planşee din beton armat pe fundaţii continue şi pernă de piatră spartă. Închiderile exterioare sunt propuse a se realiza din zidărie de cărămidă Porotherm termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă termoizolată şi hidroizolată. Finisajele exterioare vor fi de tip tencuială structurată şi colorată în culori pastel sau alb. Tâmplăria va fi din PVC, cu geam termoizolant. De asemenea, se propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie în suprafaţă de cel puţin 5% din totalul suprafeţei de teren, conform PUZ „Litoral Mamaia Nord”.
 
Firma Building Ştefan AOP SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Barcelona nr. 10, şi a fost înregistrată la Registrul Comerţului în 2016. Capitalul social, de 200 de lei, integral vărsat în 20 de părţi sociale, este deţinut în proporţii egale de Paula şi Vasile Odagiu. Potrivit codificării CAEN, societatea desfăşoară activităţi de dezvoltare (promovare) imobiliară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii