Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:44 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transformarea restaurantului Nord în spital, la mâna Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document+galerie foto)

ro

11 Jul, 2017 00:00 4524 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, care se va întruni azi, 11.07.2017, la sediul Primăriei Constanţa, va analiza şi solicitarea emiterii avizului de oportunitate - elaborare PUZ în vederea transformării imobilului existent restaurant Nord în spaţii pentru servicii medicale - completare utilizări admise.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa. Imobilul, în suprafaţă de 3.477 mp, identificat cu număr cadastral 212600-C1, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Iancu Cuşu şi a Mariei Cuşu. Beneficiarul PUZ-ului este Iancu Cuşu.
 
Terenul care generează PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, în partea de sud-vest a Satului de Vacanţă, aliniat la bulevardul Alexandu Lăpuşneanu nr. 188A. În prezent, pe teren există o construcţie parter, cu folosinţă actuală de restaurant, fiind reglementat prin PUZ aprobat prin HCLM 442/011. Acesta încadrează terenurile studiate în zona de reglementare ZR 2 - zona alimentaţie publică şi cazare.
 
Circulaţia rutieră nu va modifica traseul străzilor proiectate din vecinătate. Aleile carosabile se vor dimensiona corespunzător, pentru a asigura accesul la terenuri. În incintă se va asigura accesul carosabil şi pietonal la fiecare dintre obiective. Accesul autovehiculelor speciale se va face pe o faţadă sau două, corespunzător normelor specifice.
 
Pe data de 10 aprilie, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism 898 pentru Iancu Cuşu, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal. PUZ-ul vizează transformarea imobilului existent restaurant Nord în „spaţii desfăşurare servicii medicale, spitaliceşti“. Certificatul de urbanism nr. 898 este valabil 24 de luni. Potrivit actului emis de municipalitate, clădirea la care face referire viitorul PUZ este situată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu. Comisia poate face recomandări cu privire la zonele verzi ce trebuie amenajate pe terenul respectiv, parcări, circulaţii pietonale.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de solicitantul emiterii Avizului de oportunitate - elaborare PUZ în vederea transformării imobilului existent restaurant Nord în spaţii pentru servicii medicale - completare utilizări admise.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 11 Jul, 2017 21:47 Nici in Satu de Vacanta si nici in Mamaia nu sunt biserici sezoniere......face turistu o baie in mare, bea o bere, manica un mic si.....aprinde o luminare!?!? In Mamai Nord la discoteci chiar ar fi necesara o biserica cu program de noapte-dimineata.......sunt multi pacatosi in sezon!!!!
  • un constantean 11 Jul, 2017 21:42 Da! In Satul de Vacanta era necesar un spital/clinica privata.....in curtea Spitalului Judetan ar trebui amenajata o circiuma......