Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Elena Epure pe strada Călăraşi, pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului (document)

ro

17 Dec, 2016 00:00 4019 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului programată pe 20.12.2016, ora 11.00, se află solicitarea avizării PUZ-ului zonal pentru zona delimitată de strada Călăraşi, strada Mihai Viteazu, strada Ştefan Mihăileanu şi strada Călugăreni. Iniţiatorul PUZ-ului este Elena Epure. 
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
Elena Epure este iniţiatoarea unul Plan Urbanistic Zonal prin care îşi propune să studieze zona delimitată de străzile Călăraşi, Mihai Viteazul, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu. Investitorul Elena Epure intenţionează să ridice, peste drum de Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, un imobil cu trei etaje şi mansardă, pe strada Călăraşi numărul 59. Prin acest PUZ, iniţiatorul doreşte să studieze zona, pentru a stabili reglementările urbanistice noi cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Procentul de Ocupare a Terenului (POT), Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale terenurilor în limitele zonei studiate. Însă iniţiatorul PUZ-ului este interesat de imobilul pe care intenţionează să îl ridice pe terenul propriu, dobândit de la Corneliu şi Camelia Ioana Dica prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 432/14.03.2013, situat pe strada Călăraşi numărul 59, având o suprafaţă de 280 de metri pătraţi.
 
Pentru elaborarea acestui PUZ, iniţiatorul a obţinut Certificatul de urbanism nr. 176, din 6 ianuarie 2016. Conform Planului Urbanistic General, zona studiată este încadrată ca zonă funcţională ZRL2a - subzona locuinţe individuale şi colective mici cu maximum P-2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie, având o înălţime de cel mult zece metri. Elena Epure propune aici un imobil cu P-3e-M, cu înălţime de 15 metri, luând ca punct de reper pentru creşterea propusă turla Bisericii „Constantin şi Elena“, care însă nu se află în perimetrul studiat, ci vizavi. Imobilul va fi prevăzut şi cu trei locuri de parcare în incinta terenului propriu.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta documentul PUZ pentru zona delimitată de strada Călăraşi, strada Mihai Viteazu, strada Ştefan Mihăileanu şi strada Călugăreni.
 
Citeşte şi: 
 
De la vilă şi curte, a ajuns la bloc de trei nivele şi mansardă. Vecinii lui Epure, cu jalba-n proţap la Primăria Constanţa şi la… DNA?! (galerie foto)
 
Vecinii, foc şi pară. Elena Epure nu este lăsată să construiască
  
Constănţenii îşi pot spune părerea Epure vrea cea mai înaltă casă din cartier. Cam cât turla Bisericii „Constantin şi Elena“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii