Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii îşi pot spune părerea Epure vrea cea mai înaltă casă din cartier. Cam cât turla Bisericii „Constantin şi Elena“

ro

21 Mar, 2016 00:00 4200 Marime text


Constănţenii care locuiesc în apropierea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ nu au pace din pricina investitorilor imobiliari. Mai mulţi oameni din zonă sunt nemulţumiţi că în cartierul lor ar urma să se construiască un imobil aproape cât biserica de înalt, în condiţiile în care casele lor au cel mult două etaje. Gurile rele spun că investitorul ar fi chiar o rudă a fostului rector al Universităţii „Ovidius“, Dănuţ Tiberius Epure.
 
Elena Epure, despre care oamenii locului spun că ar putea fi mama profesorului, este iniţiatoarea unul Plan Urbanistic Zonal prin care îşi propune să studieze zona delimitată de străzile Călăraşi, Mihai Viteazul, Călugăreni şi Ştefan Mihăileanu. Prin acest PUZ, iniţiatorul doreşte să studieze zona, pentru a stabili reglementări urbanistice noi cu privire la regimul de construire, diversificarea
funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Procentul de Ocupare a Terenului (POT), Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale terenurilor în limitele zonei studiate.

 

Însă iniţiatorul PUZ-ului este interesat de imobilul pe care intenţionează să îl ridice pe terenul propriu, dobândit de la Corneliu şi Camelia Ioana Dica prin contractul de vânzare cumpărare nr. 432/14.03.2013, situat pe strada Călăraşi numărul 59, având o suprafaţă de 280 de metri pătraţi. Pentru elaborarea acestui PUZ, iniţiatorul a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 176, din 6 ianuarie 2016.
 
Conform Planului Urbanistic General, zona studiată este încadrată ca zonă funcţională ZRL2a - subzona locuinţe individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie, având o înălţime de cel mult zece metri. Elena Epure propune aici însă un imobil cu P+3e+M, cu  înălţime de 15 metri, luând ca punct de reper pentru creşterea propusă turla Bisericii „Constantin şi Elena“, care însă nu se află în perimetrul studiat, ci vizavi. Imobilul va fi prevăzut şi cu trei locuri de parcare în incinta terenului propriu.
 
PUZ-ul iniţiat de Elena Epure va fi supus dezbaterii publice joi, 24 martie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Constanţa, observaţii putând fi trimise însă pe adresa Primăriei Constanţa până la 1 aprilie.
 
Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la prof. Dănuţ Tiberius Epure pe care l-am întrebat, prin intermediul unui SMS, dacă este adevărat că investitorul este rudă cu el. Până la ora închiderii ediţiei acesta nu a răspuns, însă dacă o va face vom publica ulterior răspunsul său.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii