Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitați sau condamnați Cinci judecători de la Curtea Supremă, așteptați să se pronunțe azi în Dosarul Polaris

ro

29 Nov, 2021 00:00 2154 Marime text

 
 
  • Stan Gabriel Marius, viceprimar al municipiului Constanța, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, a fost achitat, în primă instanță.
 
Judecătorii Iulian Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Simona Elena Cîrnaru, Oana Burnel şi Constantin Epure, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, se vor pronunța azi în dosarul cunoscut generic Polaris!
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Curtea de Apel București prin aplicarea următoarelor condamnări:
 
Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, nouă ani și zece luni ani de închisoare.
 
 Sorin Strutinsky -șapte ani şi zece luni de închisoare.
 
Eduard Martin - cinci ani şi șase luni de închisoare.
 
SC Polaris Holding SRL - amendă penală de 1.000.000 de lei.
 
Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, suspectați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, au luat cu suspendare.
 
Alina Pavel și Ghiulnihal Mutalâp au primit câte doi ani cu suspendare. Asta în timp ce Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea s-au ales cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Cei mai sus precizați au fost funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data presupuselor fapte.
 
Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, a fost achitat.
 
Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este acuzat de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Sorin Gabriel Strutinsky, om de afaceri, bănuit de trei infracțiuni de complicitate la luare de mită,
 
Martin Eduard Stelian, asociat al SC Polaris M Holding SRL, fost deputat în Parlamentul României, suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dare de mită.
 
SC Polaris M Holding SRL - complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dare de mită,
 
Stan Gabriel Marius, viceprimar al municipiului Constanța și Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Sursă foto: Facebook.com/ Înalta Curte de Casație și Justiție
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău a ajuns la Curtea de Apel. După șase luni de la prima decizie în cameră preliminară
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii