Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul depus la APM Constanța Bloc de șase etaje, construit de New Up Diamond Building în comuna Valu lui Traian

ro

27 Feb, 2024 17:00 873 Marime text
  • Societatea New Up Diamond Building SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța Planul Urbanistic Zonal pentru construire imobil de locuințe pe strada Haltei nr.20C din comuna Valu lui Traian. Proprietatea studiată, în suprafaţă de 490 mp din acte, este situată în intravilanul localității Valu lui Traian.
 
New Up Diamond Building SRL intenționează să construiască un imobil de șase etaje pe strada Haltei din Valu lui Traian, județul Constanța.
 
Societatea a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța Planul Urbanistic Zonal pentru construire imobil de locuințe pe strada Haltei nr.20C din comuna Valu lui Traian, CF nr.cadastral:114429.
 
Regimul de înălțime propus al viitoarei clădiri este P+6E (etajele 5 și 6 vor fi retrase). Imobilul care face obiectul prezentului studiu este un teren fără construcţii amplasat în partea de sud a localității. Categoria de folosință a terenului este de teren cu destinația curți construcții, împrejmuit, liber de construcții conform extras Cartea Funciară.
 
Studiul se încadrează în rezolvarea de ansamblu a zonei propuse prin PUG: Zona de locuit, subzona L2 care presupune locuințe individuale și colective mici și medii cu maxim P+2 niveluri.
 
În apropiere NU se găsesc elemente naturale importante / clasificate: zone protejate, cursuri de apă, relief valoros, specii de plante sau animale protejate.
 
Proprietatea studiată, în suprafaţă de 490 mp din acte, este situată în intravilanul localității VALU LUI TRAIAN, în partea de sud, şi se identifică prin CF nr.114429. Incinta se aşează cu latura lungă pe un teren plan şi delimitat /învecinat cu
următoarele:
- la nord - Proprietate privată Lot 3/1/1/1/1/2 (proprietate privată).;
- la est – Str. Haltei (proprietate publică);
- la sud -Strada Dunării/Canal preluare ape pluviale (proprietate publică);
- la vest – Alee de acces (proprietate privată).
 
Parcela supusă studiului, fiind parcelă de colț, la limita fondului construit accesibilă din stada Haltei (drum comunal principal) și Strada Dunării (strada secundară dispusă de-a lungul canalului de colectare ape pluviale) nu prezintă interes pentru construire locuință unifamilială (construcții predominante în zonă) și nici pentru funcțiuni mixte specifice parcelelor de colț datorită poziției marginale în fondul construit.
 
Proprietatea studiată, în suprafaţă de 490 mp din acte, este situată în intravilanul localitatii Valu lui Traian, în partea de sud, şi se identifică prin CF nr.114429. Incinta se aşează cu latura lunga pe un teren plan şi delimitat /învecinat cu următoarele:
- la nord - Proprietate privată Lot 3/1/1/1/1/2;
- la est – strada Haltei;
- la sud - strada Dunării;
- la vest – Alee de acces.
 
Zona de studiu (aprox.1850 mp) cuprinde ampriza străzilor adiacente (Dc. Strada Haltei, respectiv drum cat IV Str. Dunării) și imobilele din imediata vecinătate.
 
Pentru imobilele din strada Dunării (drum de servitute respectiv IE 104481) se vor impune retrageri ale imprejmuirii astfel incât să se uniformizeze ampriza propusă pentru str. Dunării.
Imobilul din strada Haltei (IE 114430), prezintă o construcție nouă de tip P+M, cu orientarea camerelor de locuit E-V, care influențează datorită necesarului de însorire direct propunerea de
arhitectură studiată.
 
„Obiectul prezentei documentaţii îl constituie studierea stabilirii condiţiilor urbanistice din punct de vedere al vecinătților, retragerilor față de aliniament, regimului de înălțime și
coeficienților de urbanism, privind construirea unui imobil de locuințe colective P+6E (etajul 5 și 6 va fi retras).
 
Necesitatea PUZ-ului este fundamentată de cererea mare de locuințe în zona metropolitană a Municipiului Constanța, care impune o eficientizare a terenurilor cu potențial de a răspunde cerințelor de locuire colectivă. Parcela studiată, parcelă de colț, are acces la două străzi comunale principale. Prezenta documentație detaliază reglementările urbanistice menționate în certificatul de urbanism și stabilește reglementări urbanistice noi referitoare la amplasamentul studiat“, se spune în Memoriul proiectului depus la APM Constanța.
 

Despre New Up Diamond Building

 
 
Înființată în anul 2017, societatea are sediul social pe strada Haltei, nr. 20, Valu lui Traian din județul Constanța și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2022, firma a raportat cu 82.486 de lei și un profit de 42.315 lei. De asemenea, în anul 2022, societatea nu a avut niciun salariat. Vlad-Constantin Șolea este asociat unic și administrator.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 
 
Auto Lux Trading SRL investește la ieșirea din municipiul Constanța. Iată ce urmează să construiască

Investiție de peste de 7,5 milioane euro în Portul Constanța: CN APM SA continuă demersurile pentru înființarea unui parc fotovoltaic

Bloc de două etaje: Constănțenii pot influența investiția omului de afaceri George Guci de pe strada Traian din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii