Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:37 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

ro

08 Mar, 2017 00:00 2155 Marime text
Ieri, la Primăria Ovidiu a avut loc dezbaterea publică privind proiectul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa de către Westhouse Group SRL. La dezbaterea publică au participat Corneliu Voicu, inspector de mediu APM Constanţa, Claudia Oprişan şi Adrian Cristea, din partea Westhouse Group SRL, reprezentanţi ai Direcţiei de Urbanism a Primăriei Ovidiu, arhitectul Alec Marius Iuga şi urbanistul Marius Chirilov, reprezentanţi ai SC DecoDesign Team, Mihai Moceanu, arhitectul-şef al Primăriei Ovidiu.
 
Dezbaterea publică a fost ocazionată de definitivarea raportului de mediu pentru PUZ-ul „Amplasare ansamblu rezidenţial cu locuinţe unifamiliale P+1E, P+2E, şi/sau colective P+4E, învăţământ P+1E, alimentaţie publică cu cazare P+2E, comerţ şi servicii“, amplasat în intravilanul oraşului Ovidiu, zona Popas Cişmea.
 
În oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, Westhouse Group SRL va ridica un ansamblu rezidenţial compus din imobile cu regim de înălţime parter şi patru etaje, dar şi locuinţe individuale, cu P+1E sau P+2E. De asemenea, ansamblul mai include o grădiniţă cu parter şi etaj, dar şi un spaţiu de alimentaţie publică, cu parter şi două etaje. Este vorba despre proiectul rezidenţial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol.
 
„Se vrea un proiect frumos şi deosebit, care va fi integrat zonei lacului Siutghiol. Proiectul se va adapta soluţiilor de gestionare a apelor uzate, canalizare, aducţiune apă. Nu va fi un proiect haotic. Se va dezvolta pas cu pas, pe baza unor criterii urbanistice bine puse la punct. Investitorul va construi unitar şi frumos. Este firesc să fie un proiect adecvat zonei. Proiectul va avea o valoare urbanistică crescută, sporind şi atractivitatea publicului, care va dori să cumpere în această zonă. Repet: va fi un proiect organizat, care va respecta valorile urbanistice. Beneficiarul nu va vinde loturile de teren. Dar, dacă o va face, cumpărătorul va trebui se respecte PUZ-ul“, a declarat Adrian Cristea, membru în CA-ul Westhouse Group SRL, prezent la dezbaterea publică.
 
Fiind întrebat când ar putea începe lucrările la cartierul rezidenţial Lakeside Residence, Adrian Cristea a precizat că acestea „ar putea începe la toamnă sau primăvara viitoare, mai exact atunci când vor fi emise toate avizele necesare“.
 
La rândul său, reprezentantul APM Constanţa, inspectorul Corneliu Voicu, a precizat că proiectul cartierului rezidenţial Lakeside Residence este unul bun. „Urmează să se ia decizia în Comisia de analiză tehnică a APM Constanţa“, a punctat inspectorul Corneliu Voicu.

Despre Westhouse Group SRL

Cu sediul social în Constanţa, firma a fost înfiinţată în 2005. Capitalul social subscris, de 193.920.430 de lei, integral vărsat, este compus din 19.392.043 de părţi sociale. Asociat unic este RomReal Ltd, cu sediul social în Insulele Bermude. Persoane împuternicite sunt: Kjetil Gronskag - preşedintele Consiliului de Administraţie, născut pe 28.03.1964, în Kristiansund, Norvegia, şi Adrian Cristea - membru în CA, născut pe 25.06.1961, în Medgidia, Constanţa. Westhouse Group SRL se ocupă de „dezvoltare (promovare) imobiliară“. În anul 2015, firma cu patru salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri netă de 320.620 de lei şi un profit net de zero lei.
 
RomReal, societatea-mamă a Westhouse-ului, are, potrivit site-ului firmei, mai multe terenuri în Constanţa, Ovidiu şi Bucureşti. Reamintim că CEO al RomReal a fost omul de afaceri de origine norvegiană Kay Tonnes Thorkildsen, cunoscut la nivel local în special prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean: Sorin Gabriel Strutinsky. Kay Tonnes Thorkildsen a decedat în luna octombrie a anului 2015.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul publicat de Westhouse Group SRL.

Citeşte şi:  

Există viaţă şi după Kay Tonnes Thorkildsen Dezbatere publică pentru un proiect imobiliar care va uni Ovidiu de Constanţa (document)

Investiţia Westhouse Group, la mâna publicului Dezbatere pentru Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa

Opt blocuri cu patru etaje şi 109 cu un etaj sau două Westhouse Group SRL vrea un ansamblu rezidenţial pe malul lacului Siutghiol
 
Investitorii cu dare de mână pot specula ocazia Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (II) (galerie foto)

Partenerul de business al lui Strutinsky - Kay Thorkildsen resuscitează Lakeside Residence, cartierul care uneşte Ovidiu de Constanţa (galerie foto + documente)

A fost partener de afaceri cu Sorin Strutinsky Norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen a decedat

Ti-a placut articolul?

Comentarii