Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:55 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milionarul Virgil Călina are răspuns de la APM Constanţa pentru blocul de opt etaje din Mamaia Nord

ro

19 Jan, 2018 00:00 3137 Marime text

Virgil Călina
, patronul grupului De Silva, continuă demersurile pentru blocul pe care îl va ridica în Mamaia Nord. Precizăm că Virgil Călina a fost inclus în ediţia din 2014 a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 40 - 42 de milioane de euro.
 
Societatea De Silva Intermed SRL, prin Virgil Călina, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil P+8 etaje, locuinţe colective“, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Mamaia Nord, Camping pescăresc. Astfel, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a transmis investitorului De Silva Intermed SRL că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00. De asemenea, cei interesaţi pot depune comentarii şi observaţii la proiectul deciziei de încadrare.

 
Ce documente a obţinut Virgil Călina de la autorităţile locale

 
Reamintim că, anul trecut, investitorul a obţinut de la municipalitate Autorizaţia de construire nr. 1665 din 16.11.2017. Actul constă în „Construire imobil P+9e apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, loisir, alimentaţie publică, parcare, centru conferinţe“. Investiţia este realizată de SC De Silva Intermed SRL. Viitorul imobil va avea o suprafaţă construită de 3.500 mp, suprafaţa totală de 2.101 mp, 114 unităţi de cazare, săli de conferinţe, alimentaţie publică şi comerţ, 80 de locuri de parcare în incintă.
 
În luna februarie 2017, Virgil Călina a depus la APM Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+9 etaje - apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, loisir, alimentaţie publică, parcare, centru conferinţe“, propus a fi ridicat în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 564.
 
De altfel, în decembrie 2015, Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism numărul 4562, la solicitarea lui Virgil Călina, pentru adresa municipiul Constanţa - staţiunea Mamaia, bulevardul Mamaia nr. 564. Potrivit documentului eliberat de Direcţia de Urbanism a Primăriei Constanţa, acolo se va construi un imobil, care va avea parter şi nouă etaje, alcătuit din apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, potrivit dorinţelor proprietarului. Blocul va mai dispune de spaţii proprii pentru alimentaţie publică, parcare şi sală de conferinţe.
 
Ulterior, în 2016, omul de afaceri a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa Certificatele de urbanism nr. 2615 şi 2616, din data de 19 septembrie, pentru dezmembrarea unui imobil de pe bulevardul Mamaia nr. 564, staţiunea Mamaia, şi alipirea acestuia cu alte două loturi de teren, la aceeaşi adresă. Potrivit certificatului de urbanism, pe bulevardul Mamaia nr. 564 se va dezmembra un imobil cu o suprafaţă totală de 3.074 mp şi se va alipi cu lotul 4/4 şi lotul 3/4 din staţiunea Mamaia.
 

De Silva Intermed SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Aşa cum reiese din datele disponibile la Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1992. Sediul social al firmei este în municipiul Bucureşti. Capitalul social subscris, de 7.781.340 de lei, integral vărsat, este compus din 778.134 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. De Silva Intermed SRL este controlată de către De Silva Group (DSG) Holding BV, cu sediul în Olanda, Schiphol Boulevard 231 Toren, cu 99,9946% din capitalul social, Virgil Călina, născut pe 3.06.1964, în Bucureşti, cu 0,0027% din capitalul social, şi Meda de Silvania Călina, născută pe 12.09.1969, în Bucureşti, cu 0,0027% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, este Virgil Călina. Firma are sedii secundare în Bucureşti şi municipiul Constanţa.

 
În anul 2014, compania cu opt salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 7.702.794 de lei şi un profit de 580.945 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, De Silva Intermed SRL a avut 11 salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 42.824.055 de lei şi un profit de 12.804.538 de lei. Potrivit datelor disponibile la Registrului Comerţului, în anul 2016, compania cu 21 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 46.558.427 de lei şi un profit de 966.0561 de lei.
 
Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Virgil Călina apare în D & L Co. SRL, De Silva Exclusiv SRL, De Silva Intermed SRL, De Silva Resort SRL, Mamaia Av Resort SRL, MED Telesystems SRL, Reims Beverage SRL, RTH Premium Services SRL, dar şi în mai multe firme radiate: American Style Trading Co SRL, Bracs Club SRL, Com De Silva International Trade Co. SRL, D & L CO. SRL, De Silva Trading Co Ltd SRL, Elpa Design SRL, Mady & Nini COM SRL, P.H. Proprietăţi Hoteliere SRL, Proiect Nordic SRL.
 
Citeşte şi:
 
Milionarul Călina, demersuri pentru blocul de nouă etaje pe care vrea să îl ridice pe bulevardul Mamaia

Dezbatere publică pentru imobilul de nouă etaje al milionarului Virgil Călina. Constănţenii pot decide
 
Miliardarul Virgil Călina îşi continuă investiţia în Mamaia Nord

Vrea un imobil de nouă etaje, pe un teren cumpărat de la Borcea Milionarul Virgil Călina aşteaptă răspuns de la APM Constanţa

Solicitant milionar de Top 300. Certificat de urbanism pentru bloc cu 9 etaje în Mamaia

Consiliul Local nu a acceptat donaţia Virgil Călina şi-a cerut înapoi terenul donat Primăriei Constanţa, cumpărat de la Borcea (document)

Virgil Călina îşi extinde complexul de vile din Mamaia Nord

 Complex de vile turistice în zona Mamaia Nord. Investitor este milionarul Virgil Călina

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii