Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru imobilul de nouă etaje al milionarului Virgil Călina. Constănţenii pot decide

ro

24 Feb, 2017 00:00 1906 Marime text
Virgil Călina, patronul grupului DeSilva, a depus la APM Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+9 etaje - apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, loisir, alimentaţie publică, parcare, centru conferinţe“, propus a fi ridicat în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 564.
 
În acest sens, constănţenii sunt invitaţi, pe data de 6 martie, la dezbaterea publică organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa cu privire la respectiva investiţie. APM Constanţa anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Construire imobil P+9 E - apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, loisir, alimentaţie publică, parcare, centru conferinţe“, propus a fi ridicat în Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 564.
 
Tipul deciziei luate de APM Constanţa poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul APM Constanţa, strada Unirii nr. 23, între orele 9.00 şi 13.00. De asemenea, publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii, observaţii privind documentele menţionate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului, APM Constanţa, până la data de 6.03.2017. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la hotelul Tomis Garden, situat pe bulevardul Mamaia nr. 430A, în data de 6.03.2017, începând cu ora 16.00.
 
De altfel, în decembrie 2015, Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism numărul 4562, la solicitarea lui Virgil Călina, pentru adresa municipiul Constanţa - staţiunea Mamaia, bulevardul Mamaia nr. 564. Potrivit documentului eliberat de Direcţia de Urbanism a Primăriei Constanţa, acolo se va construi un imobil, care va avea parter şi nouă etaje, alcătuit din apartamente şi funcţiuni conexe de agrement, potrivit dorinţelor proprietarului. Blocul va mai dispune de spaţii proprii pentru alimentaţie publică, parcare şi sală de conferinţe.
 
Ulterior, în septembrie 2016, omul de afaceri a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa Certificatele de urbanism nr. 2615 şi 2616, din data de 19 septembrie, pentru dezmembrarea unui imobil de pe bulevardul Mamaia nr. 564, din staţiunea Mamaia, şi alipirea acestuia cu alte două loturi de teren la aceeaşi adresă. Potrivit certificatului de urbanism, pe bulevardul Mamaia nr. 564 se va dezmembra un imobil cu o suprafaţă totală de 3.074 mp şi se va alipi cu lotul 4/4 şi lotul 3/4 din staţiunea Mamaia. 

Cine este Virgil Călina 

Afaceristul Virgil Călina, alături de soţia sa, Meda de Silvania Călina, deţine şi hotelul Ramada Nord din capitală. Mai mult, dezvoltatorul imobiliar DeSilva a cumpărat vila RA-APPS în care a locuit Mircea Geoană.
 
După cum arăta cotidianul ZIUA de Constanţa, Călina intenţiona să implementeze, în anul 2008, un proiect în Mamaia Nord. Proiectul era evaluat la 8.279.459 de lei. Călina cumpărase un teren de 16.559,58 de metri pătraţi, format din nouă loturi, 3 şi 4, de la Cristi Borcea. Tranzacţia a avut la bază contractul de vânzare-cumpărare 2.770 din septembrie 2005. La acea dată, Cristian şi Mihaela Borcea, fosta sa soţie, prin mandatarul Gabriel Bălan, i-au vândut lui Virgil Călina „suprafaţa indiviză de 8.990,83 mp, corespunzătoare unei cote indivize de 12,37% din dreptul de proprietate asupra terenului situat în intravilanul municipiului Constanţa, nr. cadastral provizoriu 14986, având în întregul său o suprafaţă de 72.682,53 mp“. Omul de afaceri Virgil Călina s-a aflat ani la rând în Topul 300 întocmit de revista „Capital“.
 
Sursa foto: evz.ro

Citeşte şi:

Miliardarul Virgil Călina îşi continuă investiţia în Mamaia Nord

Vrea un imobil de nouă etaje, pe un teren cumpărat de la Borcea Milionarul Virgil Călina aşteaptă răspuns de la APM Constanţa

Solicitant milionar de Top 300. Certificat de urbanism pentru bloc cu 9 etaje în Mamaia

Consiliul Local nu a acceptat donaţia Virgil Călina şi-a cerut înapoi terenul donat Primăriei Constanţa, cumpărat de la Borcea (document)

Virgil Călina îşi extinde complexul de vile din Mamaia Nord

Ti-a placut articolul?

Comentarii