Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:53 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În „buza“ staţiunii Mamaia Blocul lui Dumitru Pufleanu de la „Micul Regat“, un nou upgrade

ro

26 Sep, 2015 00:00 3441 Marime text
Proiectul blocului de şase etaje care este în construcţie pe bulevardul Mamaia nr. 221 are parte de o nouă modificare. Investiţia aparţinând societăţii Lacto Panait SRL are depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare prin care solicită permisiunea de supraetajare a clădirii în limita a 20% din suprafaţa desfăşurată a clădirii. Până acum, faza de execuţie a imobilului a ajuns la etajul patru.
 
Prin această solicitare, investitorul doreşte transformarea imobilului în bloc cu şapte etaje, cu funcţiunea de „locuire, cu parcare la demisol şi parter“, iar la etaje vor fi amenajate locuinţe tip apartamente de trei camere, două apartamente pe nivel, imobilul însumând un număr de 14 apartamente (faţă de 12, aprobate prin AC nr. 251/17.02.2015) şi 14 locuri de parcare, situate în limita de proprietate.
 
Firma care dezvoltă acest proiect, Lacto Panait SRL, este controlată de Dumitru Pufleanu, un cunoscut om de afaceri din Tulcea. În 2012, proiectul cuprindea construcţia a trei noi imobile, cel mai mare având şase etaje. Un an mai târziu, investitorul propunea un singur bloc, cu demisol, parter şi şase etaje, la care se adăuga supraetajarea hotelului cu două nivele. Acum, după ce a obţinut de la Primăria Constanţa modificarea autorizaţiei de construire, Pufleanu cere şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa încuviinţarea privind efectuarea acestor modificări de supraînălţare.
 
Dumitru Pufleanu deţine, printre altele, hotelul Maryotis şi grădiniţa „Micul Regat“, cea din urmă aflându-se, anul trecut, în mijlocul unui scandal. Astfel, părinţii au rămas înmărmuriţi când au văzut cum propriii lor copii, pe care îi credeau în siguranţă la grădiniţa menţionată, erau agresaţi fizic şi verbal. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale grădiniţei datează însă din noiembrie 2013.

Lacto Panait SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul social în comuna Vulturu, strada Eroilor. Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Dumitru Pufleanu, născut în anul 1968, în Stejaru, judeţul Tulcea. Activitatea principală a societăţii este legată de „fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor“. În anul 2012, societatea cu 15 angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 1.678.045 de lei şi un profit brut de 15.023 de lei.

Dumitru Pufleanu mai este asociat în Lacto PDT SRL. El deţine 80% dintre acţiuni, restul aparţinând soţiei sale, conform Registrului Comerţului. Firma are un capital social subscris de 50.000 de lei. În anul 2004, pe numele firmei a fost înfiinţat un punct de lucru cu activitate „hotel şi restaurant“. Este vorba de hotelul Maryotis, situat pe bulevardul Mamaia.

Reamintim că, la începutul lunii iulie a anului trecut, autoturismul marca Mercedes ML a omului de afaceri Dumitru Pufleanu a ars într-o parcare de pe strada Dumbrava Roşie, alături de alte trei maşini.

Ti-a placut articolul?

Comentarii