Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:02 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finii fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, investesc într-un bloc de şase etaje. Unde va fi situat acesta

ro

31 Jan, 2018 00:00 4042 Marime text

George Alexandru
şi Andreea Iorov, finii fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, au decis să investească în imobiliare. Precizăm că George Alexandru Iorov este fiul lui Gheorghe Iorov, fost director în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime. Tânărul Iorov a ocupat funcţia de director la Direcţia de Infrastructură a CN APM SA Constanţa.
 
În acest sens, George Alexandru Iorov a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului acord de mediu pentru proiectul „Construire imobil S+D+P+MEZ+6 etaje - locuinţe colective cu parcare la subsol şi demisol“, propus a fi amenajat în municipiul Constanţa, parcela VN561/8, lot 2 şi lot 3 (zona Taverna Sârbului, strada Smaraldului şi strada Rubinului).
 
Potrivit memoriului de prezentare, se propune construirea unui imobil cu destinaţia principală de „locuinţe colective şi funcţiuni comerciale“, cu regimul de înălţime subsol + demisol + parter + mezanin + 6 etaje cu parcare la subsol şi demisol. La nivelul subsolului se vor amenaja parcări supraetajate şi un adăpost pentru protecţia civilă la nivelul demisolului, se vor amenaja parcări cu acces din strada Smaraldului şi un spaţiu comercial cu acces din strada Rubinului, la nivelul parterului şi al mezaninului se vor amenaja 28 de birouri pentru servicii, iar la etaje - garsoniere cu suprafaţa utilă mai mică de 50 mp.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietatea beneficiarilor George Alexandru Iorov şi Andreea Iorov. Terenul este situat în municipiul Constanţa, zona Campus Universitar, parcela VN 561/8, lot 2 şi lot 3. Are următoarele vecinătăţi: la nord - parcela VN 561/8, VN 561/5; la est - strada Rubinului; la sud - Taverna Sârbului; VN 561/7; la vest - strada Smaraldului. Accesul pietonal şi accesul auto se realizează atât pe latura de est (strada Rubinului), cât şi pe latura de vest (strada Smaraldului).
 
Noul imobil la avea la parter 28 de spaţii de parcare, la etajele 1 şi 2 câte 28 de apartamente, la etajele 3 şi 4 câte 23 de apartamente, iar la etajul 5 - câte 21 de apartamente. În total, imobilul va avea 28 de birouri şi 144 de apartamente. Structura de rezistenţă propusă a imobilului este din cadre de beton armat cu planşee din beton armat pe fundaţii continue şi pernă de piatră spartă. Închiderile exterioare sunt propuse a se realiza din zidărie de BCA, termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă termoizolată şi hidroizolată. Finisajele exterioare vor fi tip tencuiala structurată şi colorată în culori pastel sau alb. Tâmplăria va fi din PVC cu geam termoizolant. În total, în limita amplasamentului se vor amenaja 180 de locuri de parcare, la nivelul subsolului şi al demisolului.
 
Investitorul propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie, în suprafaţă de 30% din totalul suprafeţei de teren, conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi, aferente construcţiilor, realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa, destinaţia fiind de „bloc de locuinţe“. În concluzie, se va amenaja o suprafaţă de 222 mp de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie, la nivelul cotei amenajate a terenului, şi una de 450 mp, cu rol decorativ de spaţii verzi, la nivelul terasei nericulabile de la etajul 5 şi peste etajul 6. Investitorul mai propune amenajarea de alei pietonale în suprafaţă de 110 mp.
 
De menţionat că fondator este George Alexandru Iorov, nimeni altul decât finul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Amintim că, în anul 2011, şefa de cabinet a lui Mazăre, Andreea Scorei, s-a căsătorit cu Alexandru Iorov, iar naşi le-au fost Radu Mazăre şi mama sa, Victoria Gabriela. Alexandru George Iorov a fost asociat de-a lungul timpului în mai multe firme, precum SC Consinstal International, Real Imobexpert Design sau Almar Aqua.
 
Citeşte şi:

 
Alexandru Iorov, finul lui Radu Mazăre, a vrut un bloc de cinci etaje în Constanţa. Primăria l-a refuzat (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii