Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe la partid nu au mai trecut Finii lui Mazăre şi socrii mari Iorov pun pe picioare noi businessuri. Toate la aceeaşi adresă

ro

10 Aug, 2017 00:00 4414 Marime text
Pe 4 iunie 2011, Andreea Scorei (Iorov), pe atunci şefa de cabinet a primarului Constanţei de la acea vreme, Radu Mazăre, se căsătorea cu Alexandru George, fiul penelistului Gheorghe Iorov. Nunta s-a transformat, evident, într-un eveniment monden, mai ales că naş de cununie a fost Radu Mazăre, alături de mama sa, Gabriela Mazăre. Ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel“, slujba fiind oficiată de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, iar petrecerea a avut loc la clubul Office din Mamaia.
 
Dacă socrul mare este cunoscut prim-planului politic constănţean, nu acelaşi lucru putem spune despre familia miresei. Mama Andreei, Aurelia Scorei, a lucrat ca referent în cadrul Serviciului Administrare Cimitire din cadrul Primăriei Constanţa. Tatăl său nu ar avea afaceri precum cuscrii săi. De cealaltă parte, socrul mare, Gheorghe Iorov, a îmbinat de-a lungul timpului politica cu afacerile. Iorov a fost consilier judeţean timp de trei mandate, începând cu anul 1996, şi vechi membru PNL din 1995. Între anii 1996 şi 2005, a fost vicepreşedinte al BPJ. A candidat la Camera Deputaţilor în 2000, din partea PNL. Pe la partid nu au mai dat nici tatăl, nici fiul din familia Iorov, însă nici nu au demisionat.
 
Iorov şi familia deţin controlul asupra mai multor firme de construcţii. Una dintre acestea a fost implicată, alături de Primăria lui Radu Mazăre, în proiectul de construcţie a locuinţelor sociale ieftine care i-a asigurat PSD-ului victoria în alegerile locale de la malul mării în 2008. George Alexandru Iorov, fiul lui Gheorghe Iorov, este, la rândul său, unul dintre cei mai „proaspeţi“ investitori în imobiliare din Constanţa. 

Potrivit unei declaraţii de avere depuse în 2015, pe când ocupa funcţia de director Infrastructură în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Alexandru Iorov deţinea nu mai puţin de şapte terenuri intravilane în Constanţa, achiziţionate în perioada 2007 - 2015. Astfel, cel mai vechi este unul de 721 de metri pătraţi, al cărui unic proprietar este. Urmează altul, din 2008, de 1.250 de metri pătraţi, din care deţine doar 32,56%. În 2010, a cumpărat un alt teren de 26,28 de metri pătraţi, iar în 2011, unul de 30,5 metri pătraţi.
 
Anul 2013 a fost unul prolific. A cumpărat un teren de 322,35 de metri pătraţi şi altul de 40,48 de metri pătraţi, pe care îl deţine alături de Andreea Iorov. În anul 2015 a dobândit 50% dintr-un teren de 369,33 de metri pătraţi printr-un act de dezmembrare şi partaj, cealaltă jumătate aparţinându-i Andreei Iorov.

Alexandru George Iorov este deţinătorul a zeci de apartamente şi locuri de parcare. Mai precis: 20 de locuri de parcare, 54 de apartamente, un bloc cu cinci etaje, patru vile turistice şi o hală industrială. Mai avea, de asemenea, un autoturism Porsche Carrera, conturi deschise în anii 2013 şi 2014, de 300.000 de lei şi 20.000 de euro, şi se poate lăuda cu un salariu în cadrul CN APMC de 98.221 de lei, încasând totodată 107.582 de lei din chirii şi 7.330 de lei din dobânzi.
 
Alexandru George Iorov, născut la 23 aprilie 1980, a fost asociat de-a lungul timpului în mai multe firme. Una dintre afacerile din trecutul lui Alex este Imvest-ul, firmă de familie în care au deţinut acţiuni atât el, cât şi părinţii săi, dar şi sora, Andreea Maria Velenza. Din păcate, după o intrare nefericită în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri demarat de naşul Mazăre, familia Iorov a pierdut Imvest-ul.
 
În prezent, familiile Iorov (Angelica şi Gheorghe, dar şi Andreea şi Alexandru) încearcă să pună bazele unor noi businessuri. Aceştia au înregistrat individual sau în calitate de parteneri trei societăţi comerciale.

Andreea Iorov (Scorei) a înfiinţat Nautic Wave SRL 

Potrivit Monitorului Oficial din 8 august, fina lui Radu Mazăre a înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului societatea Nautic Wave SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 503 A, vilă turistică, camera 2, etaj P, ap. 1, având ca domeniul principal de activitate „învăţământ în domeniul sportiv şi recreaţional“. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar Andreea Iorov este asociat unic şi administrator cu puteri depline.

Mama soacră, firmă în acelaşi sediu cu nora

Angelica Rodica Iorov, soţia lui Gheorghe Iorov şi soacra Andreei, fostă Scorei, şi-a înfiinţat şi ea societatea Print Machete 3D Solutions SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 503 A, vilă turistică, camera 2, etaj 6, ap. 40, având ca domeniu principal de activitate „fabricarea articolelor din material plastic“. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar soacra mare este unic asociat şi administrator cu drepturi depline al societăţii.

Tatăl şi fiul, parteneri într-o afacere cu produse de patiserie

Gheorghe şi George Alexandru Iorov au pus, la rândul lor, bazele societăţii Iorov's Bakery SRL, potrivit anunţului din acelaşi Monitor Oficial din 8.08.2017. Sediul social se află la aceeaşi adresă ca şi societăţile de mai sus, dar domeniul de activitate este diferit. Familia Iorov - tatăl şi fiul - va gestiona o afacere de fabricare a produselor de brutărie şi produse făinoase. Cei doi sunt asociaţi cu părţi egale, în plus, Alexandru Iorov are în firmă şi calitatea de administrator pe durată nedeterminată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii