Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism nou pentru Alex Lux SRL. Este vizată o investiție în Mamaia

ro

14 Jun, 2023 12:37 1366 Marime text
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Alex Lux SRL, prin Dumitru Damacliu, care dorește să investească în stațiunea Mamaia.
 
Vorbim de CU 1662 din 13 iunie 2023, pentru construirea unui hotel P+4E cu alimentație publică la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier. Documentul este valabil 24 de luni.


Reamintim că Primăria Constanța a mai eliberat două Certificate de Urbanism pentru Alex Lux SRL, care dorește să ridice un hotel de cinci etaje, în Mamaia.
 
Cele două documente de urbanism sunt:
 
  • CU 1408 - Alex Lux SRL -, zona , statiunea Mamaia, zona Riviera și Complex Majestic – stație termică, parcela 247718, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România - Schimbare destinație corpuri parter C1-anexă piscină, fast food, C2-terasă acoperită și C3-magazie în alimentație publică și turism; modificare, consolidare, recompartimentare, desființare parțială, extindere și supraetajare corpuri parter C1, C2, C3 în vederea realizării hotel (S)+P+4E+5Ep și organizare de șantier.
  • CU 1409  Alex Lux SRL -, statiunea Mamaia, zona Riviera și Complex Majestic – stație termică, parcela 247718, loc. Constanţa, jud., România - desființare corpuri parter c1-anexă piscină, fast food, c2-terasă acoperită și c3-magazie; construire hotel (s)+p+4e+5ep și organizare de șantier     
 
Ambele documente sunt valabile 24 de luni.
 
Amintim că prin CU 512 din data de 16 februarie 2023, în zona Riviera și complex Majestic din Mamaia, pe parcela 247718, se dorește construirea unui hotel P+4E-5Ep cu alimentație publică la parter și organizare de șantier. Certificatul este valabil 24 de luni.
 
Amintim că a fost publicată decizia prin care asociații Alex Lux SRL au luat mai multe decizii cu privire la soarta firmei. Hotărârea a fost luată la finalul anului 2021, dar doar recent a fost publicată în monitor. Un aspect important a fost schimbarea sediului social în Constanţa, pe strada Eduard Caudella nr. 31, județul Constanţa.

 
Amintim că în 2018, comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa s-a întrunit, având pe ordinea zi şi solicitarea emiterii avizului de oportunitate în vederea elaborării PUZ-ului privind modificare reglementări urbanistice în staţiunea Mamaia, zona hotelului Meridian - lot 11, careul 20. Iniţiator era societatea Alex Lux SRL. Terenul care a generat PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, careul 20, lotul 11 şi este proprietatea SC Alex Lux SRL. Documentaţia este întocmită conform articolului 32 din Legea 350, actualizată, şi are ca obiect obţinerea avizului de intenţie pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal, pe baza Certificatului de urbanism nr. 911 din 18.04.2017, eliberat de Primăria Constanţa SRL. Pe terenul care a generat PUZ-ul este edificată o construcţie parter, cu folosinţă actuală de restaurant. Pentru acest teren se propunea o construcţie cu funcţiune turistică: cazare şi alimentaţie publică.
 

Reamintim că Certificatul de urbanism nr. 911, emis de Primăria Constanţa pe data de 18.04.2017 pentru Alex Lux SRL, prin Dumitru Damcaliu, constă în „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice în staţiunea Mamaia, zona hotelului Meridian“. Potrivit documentaţiei prezentate, se vor menţine indicatorii propuşi prin PUZ-ul aprobat, pentru ambele zone de reglementare: regim de înălţime P+4, POT - 60%, CUT - 2,5.

 
Despre Alex Lux SRL
 
Firma este înființată în anul 1996, cu sediul social în Constanța, pe strada Eduard Caudella. Asociați sunt Laurențiu Daniel Lungan și Dumitru Damacliu, cu câte 50% fiecare. Ambii sunt administratori. Cei doi mai apar în firmele Sud Est Flora SRL, Sud Est Coffee SRL și Food Sud Est SRL. În anul 2021, firma a raportat 12 salariați, o cifră de afaceri de 3,22 milioane lei și un profit de peste 1,6 milioane lei. 

PRECIZĂRI:Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 

Hotel de cinci etaje în Mamaia! Investitorul a obținut documente noi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii