Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Undă verde de la primărie pentru blocul ridicat de Cupa International pe șoseaua Mangaliei, din Constanța

ro

13 Nov, 2021 00:00 2158 Marime text
  • Cupa International SRL ridică un bloc de locuințe colective P+4-5E
  • Amintim că în 2020, a fost organizată o dezbatere publică pentru proiectul imobiliar menționat
 
 
Cupa International SRL a obținut autorizația de construire pentru blocul de cinci etaje pe șoseaua Mangaliei din Constanța.
 
Prin AC 929 din data de 12 noiembrie 2021, Cupa International SRL va ridica un bloc de locuințe colective P+4-5E, împrejmuire teren, pe șos. Mangaliei nr. 9Bis și 11, localitatea Constanța.
 
Amintim că societatea Cupa Internationala SRL a obținut de la Primăria Constanța Certificatul de Urbanism cu numărul 1796 din data de 4 iunie 2021, prin care se dorea edificarea unui imobil locuințe colective P+4-5E, împrejmuire teren, racorduri/ branșamente la rețelele de utilități, pe șoseala Mangaliei 9 Bis și 11.
 
Amintim că în 2020, a fost organizată o dezbatere publică pentru proiectul imobiliar menționat. Primăria Municipiului Constanţa anunţă consultarea publică pentru reglementarea terenurilor din zona delimitată de şoseaua Mangaliei şi strada Şcolii. Imobilul care a generat PUZ-ul este situat pe şoseaua Mangaliei nr. 11. Iniţiatorul PUZ-ului este Cupa Internaţional SRL.
 
Publicul a putut consulta documentele disponibile Ia sediul Primăriei Municipiului Constanţa, Biroul Strategii şi Planificare Urbană, în perioada 4.03 - 29.03.2020. De asemenea, pe data de 20.03.2020, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa a avut loc dezbaterea publică.  Zona studiată în cadrul documentaţiei de tip PUZ are o suprafaţă de circa 9.800 mp. „Prezenta documentaţie nu are ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii ridicate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire“, se arată în documentaţia depusă la Primăria Constanţa. Cupa Internaţional SA nu solicită intrarea în legalitate pentru terenurile aferente situate în intravilanul municipiului Constanţa, CUT propus fiind mai mic sau egal decât 4. Terenul în suprafaţă de 1.098 mp se află în două zone de reglementare urbanistică: partea de nord (şoseaua Mangaliei nr.9 Bis) - în zona de reglementare ZRL 4 - subzona locuinţelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale; partea de sud (şoseaua Mangaliei nr. 11) - în zona de reglementare ZRL 3 - subzona locuinţelor individuale şi colective mici (P+2E-3E) existente şi propuse.
 
Planul propune reglementarea urbanistică a terenului şi reglementarea funcţională pentru construirea unui imobil de locuinţe cu regim de înălţime S+P+4-5E cu următoarele funcţiuni: parter - 3 apartamente - parcări auto, hol, scară acces etaje, cameră gunoi, etajele 1 - 4 - câte 5 apartamente, etajul 5 - un apartament. În total, vor fi 24 de apartamente.
 
Asigurarea parcărilor se va realiza astfel: la parterul imobilului se vor asigura 13 locuri de parcare, la subsol se vor realiza 12 locuri de garaje. În total vor fi realizate 25 de locuri de parcare şi garaje. Nu se propune prin PUZ echiparea edilitară a zonei, deoarece aceasta dispune de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, alimentare cu energie termică, alimentare cu energie electrică, alimentare cu gaze naturale şi telefonizare. Pe terenuri se vor amenaja spaţii verzi, cu respectarea prevederilor aprobate cu HCJC 152/2013.
 
Daniel Pandele, administrator și acționar la societatea Cupa Internațional a precizat, în luna iunie 2021, pentru cotidianul ZIUA de Constanța că imobilul va avea apartamente cu 2, respective 3 camere. „Blocul va avea apartamente cu 2 și 3 camere. Singura problemă este că a durat foarte mult să iasă documentul – 230 de zile. De altfel, urmează să iau și restul avizelor și să ducem invesitția la bun sfărșit. Cupa este puternică!”, a spus Daniel Pandele. Legat de locurile de parcare, „am toate locurile pe terenul meu. Este un teren mare, de 1.100 de metri pătrați. Nu am avut nevoie să cer la primărie alte locuri”, a adăugat Pandele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cupa Internationala SRL a primit undă verde de la Mediu pentru blocul de pe șoseaua Mangaliei, din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii