Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:25 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Internationala SRL a primit undă verde de la Mediu pentru blocul de pe șoseaua Mangaliei, din Constanța

ro

24 Aug, 2021 00:00 1075 Marime text
  • Dumitru Cușu și Daniel Pandele de la Cupa Internațional SRL ridică un bloc pe șoseaua Mangaliei
  • Au primit undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța
 
 
Cupa Internationala SRL reprezentată prin Pandele Adrian Manole a primit, de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța undă verde pentru construire imobil locuințe colective P+4-5E, împrejmuire teren.
 
Amintim că societatea Cupa Internationala SRL a obținut de la Primăria Constanța Certificatul de Urbanism cu numărul 1796 din data de 4 iunie 2021, prin care se dorea edificarea unui imobil locuințe colective P+4-5E, împrejmuire teren, racorduri/ branșamente la rețelele de utilități, pe șoseala Mangaliei 9 Bis și 11.

Amintim că în 2020, a fost organizată o dezbatere publică pentru proiectul imobiliar menționat. Primăria Municipiului Constanţa anunţă consultarea publică pentru reglementarea terenurilor din zona delimitată de şoseaua Mangaliei şi strada Şcolii. Imobilul care a generat PUZ-ul este situat pe şoseaua Mangaliei nr. 11. Iniţiatorul PUZ-ului este Cupa Internaţional SRL.
 
Publicul a putut consulta documentele disponibile Ia sediul Primăriei Municipiului Constanţa, Biroul Strategii şi Planificare Urbană, în perioada 4.03 - 29.03.2020. De asemenea, pe data de 20.03.2020, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa a avut loc dezbaterea publică.  Zona studiată în cadrul documentaţiei de tip PUZ are o suprafaţă de circa 9.800 mp. „Prezenta documentaţie nu are ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii ridicate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire“, se arată în documentaţia depusă la Primăria Constanţa. Cupa Internaţional SA nu solicită intrarea în legalitate pentru terenurile aferente situate în intravilanul municipiului Constanţa, CUT propus fiind mai mic sau egal decât 4. Terenul în suprafaţă de 1.098 mp se află în două zone de reglementare urbanistică: partea de nord (şoseaua Mangaliei nr.9 Bis) - în zona de reglementare ZRL 4 - subzona locuinţelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale; partea de sud (şoseaua Mangaliei nr. 11) - în zona de reglementare ZRL 3 - subzona locuinţelor individuale şi colective mici (P+2E-3E) existente şi propuse.
 

Planul propune reglementarea urbanistică a terenului şi reglementarea funcţională pentru construirea unui imobil de locuinţe cu regim de înălţime S+P+4-5E cu următoarele funcţiuni: parter - 3 apartamente - parcări auto, hol, scară acces etaje, cameră gunoi, etajele 1 - 4 - câte 5 apartamente, etajul 5 - un apartament. În total, vor fi 24 de apartamente.
 
Asigurarea parcărilor se va realiza astfel: la parterul imobilului se vor asigura 13 locuri de parcare, la subsol se vor realiza 12 locuri de garaje. În total vor fi realizate 25 de locuri de parcare şi garaje. Nu se propune prin PUZ echiparea edilitară a zonei, deoarece aceasta dispune de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, alimentare cu energie termică, alimentare cu energie electrică, alimentare cu gaze naturale şi telefonizare. Pe terenuri se vor amenaja spaţii verzi, cu respectarea prevederilor aprobate cu HCJC 152/2013.

Daniel Pandele, administrator și acționar la societatea Cupa Internațional a precizat, în luna iunie 2021, pentru cotidianul ZIUA de Constanța că imobilul va avea apartamente cu 2, respective 3 camere. „Blocul va avea apartamente cu 2 și 3 camere. Singura problemă este că a durat foarte mult să iasă documentul – 230 de zile. De altfel, urmează să iau și restul avizelor și să ducem invesitția la bun sfărșit. Cupa este puternică!”, a spus Daniel Pandele. Legat de locurile de parcare, „am toate locurile pe terenul meu. Este un teren mare, de 1.100 de metri pătrați. Nu am avut nevoie să cer la primărie alte locuri”, a adăugat Pandele.

 

Despre Cupa Internațional SRLSocietatea a fost înființată în anul 1994, cu sediul social în municipiul Constanța, în piața agroalimentară Tomis III. Asociați în firmă sunt Dumitru Cușu și Daniel Pandele, fiecare cu câte 50%. Totodată Daniel Pandele este și administrator.

În anul 2019, firma a avut o cifră de afaceri de 1.260.363 lei, la un număr de 4 salariați, cu un profit de 636.643 lei. În anul 2020, firma a raportat 4 salariați, la o cifră de afaceri de 1.273.169 lei, cu un profit de 552.536 lei.

Pe Dumitru Cușu îl mai regăsim în societățile Cara Company Group SRL și la Vraja Mării SRL. Totodată, pe Daniel Pandele îl regăsim în firmele Danielis Star Company SRL, Doraly Mall SRL și Impact Developer Contractor SA.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cușu și Pandele au primit Certificatul de Urbanism pentru blocul de 5 etaje de pe șoseaua Mangaliei

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii