Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește În ce stadiu sunt lucrările la imobilul ridicat de fosta societate a afaceristului Ionuț Barbu, de pe șoseaua Mangaliei, din Constanța

ro

08 Mar, 2021 00:00 2740 Marime text
  • Silva Prodimpex SRL edifică un imobil de șase etaje pe șoseaua Mangaliei, din Constanța
  • La ora actuală, societatea este deținută de Mihaela Caraman
  • În trecut, omul de afaceri Ionuț Barbu a fost asociat în firmă
  • Blocul a fost autorizat în 2017, de către Primăria municipiului Constanța
 
Lucrările la blocul de șase etaje de pe șoseaua Mangaliei, deținut de societatea Silva Prodimpex SRL, continuă. Societatea este, la ora actuală, deținută de Mihaela Caraman, dar printre numele asociaților care au trecut prin firmă se numără și cunoscutul om de afaceri Ionuț Barbu.
 
Silva Prodimpex SRL ridică în municipiul Constanţa, pe şoseaua Mangaliei, un bloc de şase etaje. Pentru realizarea investiţiei, firma a obţinut, pe data de 13 aprilie 2017, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 432 pentru „Construire imobil S+D+P+5/6e locuinţe colective cu garaj la subsol şi demisol şi spaţii comerciale la parter“. Imobilul va fi edificat pe şoseaua Mangaliei nr. 177.
 
Pe data de 25 august 2017, societatea a reuşit să obţină de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 2601 pentru „Modificare proiect autorizat cu AC nr. 432/13.04.2017 «Construire imobil S+D+P+5-6e - locuinţe colective cu garaj la subsol şi demisol şi spaţii comerciale la parter» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa construită desfăşurată conform Legii nr. 50/1991, numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării“. Amplasamentul blocului: şoseaua Mangaliei nr. 177. Până la ora actuală, nu a fost obținut și o autorizație de construire pentru supraetajare.
 

Silva Prodimpex SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Silva Prodimpex SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Înfiinţată în anul 1991, firma este deţinută la ora actuală de Mihaela Caraman, născută pe 30.05.1982, în Constanţa. Capitalul social subscris, de 640 de lei, integral vărsat, este compus din 64 de părţi sociale. Mihaela Caraman este şi administratorul societăţii, care se ocupă de fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite. În anul 2019, societatea a raporta 0 salariați, cu o cifră de afaceri de 0 lei, iar pierderea a fost de 16.910 lei.
 

Alte investiții

 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru o investiție imobiliară a firmei Silva Prodimpex SRL, la finele lunii iulie 2020.
 
Decizia a fost că „Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul: „supraetajare imobil S+P+4-5E cu un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată cf. legii 50/1991 numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării, recompartimentare interioară și modificare fațade”, amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, str. Maior Șofran, nr. 9, lot 1-lot 2, titular SILVA PRODIMPEX SRL.   
 
Amintim că firma Silva Prodimpex SRL, controlată de Caraman Mihaela, a obţinut, de la Primăria Constanţa, pe data de 12 noiembrie 2019, un act de urbanism care se referă a blocul ridicat pe strada Maior Șofran nr. 9, bl. Lot 1- Lot 2, municipiul Constanţa.
 
Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 4137 - „Supraetajare imobil S+P+4-5e cu un nivel în limita a 20% din suprafaţa desfăşurată, conform Legii 50/1991, recompartimentare interioară şi modificare faţade“.
 

Când a făcut parte Ionuț Barbu din Silva Prodimpex SRL


 În anul 2004, Anghel Biu, Vasilica Biu, Constantin Angel Biu şi Cristina Nicoleta Biu, în calitate de asociaţi ai SC Silva Prodimpex SRL, au decis cooptarea în societate ca asociat a lui Alexandru Răzvan Marin şi a lui Sorin Ionuţ Barbu. În cadrul aceleiaşi Adunări Generale, s-a decis retragerea din calitatea de asociaţi în societate a lui Anghel Biu, a lui Constantin Angel Biu şi a Cristinei Nicoleta Biu. În urma retragerii din firmă a acestora, capitalul social era deţinut de Alexandru Răzvan Marin şi Sorin Ionuţ Barbu.
 
În anul 2013, cei doi s-au retras din societate, cesionând părţile sociale către Anton Rafte. Ulterior, în decembrie 2015, Anton Rafte se retrage din societatea Silva Prodimpex SRL, cesionând toate părţile sociale către Mihaela Caraman.
 
Citește și


Silva Prodimpex SRL, demersuri pentru blocul de şase etaje de pe şoseaua Mangaliei. Acum vrea să-l supraetajeze

Undă verde de la APM Constanța pentru supraetajarea imobilului de pe strada Maior Șofran al firmei Silva Prodimpex
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii