Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Tuzla va suferi modificări (document)

ro

25 Sep, 2018 00:00 3121 Marime text
Societatea Regional Air Services SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru proiectul „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare“.
 
Aeroportul Tuzla ocupă o suprafață de teren de 385.835,65 mp. Construit după anul 1962, a fost utilizat pentru zborurile aviochimice. Din 1998 a intrat în posesia societății Regional Services SRL. În prezent, acesta oferă următoarele servicii: servicii aviochimice pentru agricultură, supraveghere aeriană, aerotaxi, aeroambulanță, zboruri de agrement, aeroport de tranzit pentru avioane particulare, cururi de parașutism, cursuri pentru obținerea brevetului de pilot privat. În prezent, pe teren se află două piste de aviație înierbate, o cale de rulare care asigură accesul la piste și un heliport.
 
Pentru asigurarea securități și siguranței traficului aerian este necesară realizarea unui gard perimetral de securitate pentru împiedicarea pătrunderii neautorizate a animalelor sau persoanelor în zona de securitate cu acces restricționat și/sau în zona de operațiuni aeriene. Pentru asigurarea securității și siguranței traficului aerian este necesar un drum perimetral în incinta aeroportului pentru intervenția rapidă împotriva animalelor, păsărilor sau a persoanelor neautorizate care se află în zona de securitate cu acces restricționat și/sau în zona de operațiuni aeriene. Acest drum trebuie să aibă continuitatea și structura constante pe întreg perimetrul aeroportului.
 
De asemenea, trebuie să preia autovehiculele aflate pe pistele de decolare-aterizare (vehiculele de curățare a pistei, autovehiculele de verificare a pistei) atunci când situația operațională o impune. Pentru asigurarea securității și siguranței traficului aerian, este necesar un sistem de supraveghere cu televiziune în circuit închis (T.V.C.I.) pentru identificarea rapidă a animalelor, a păsărilor sau a persoanelor neautorizate care se află în zona de securitate cu acces restricționat și/sau în zona de operațiuni aeriene. Acest sistem de supraveghere are și funcția de monitorizare a operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor. Pentru creșterea siguranței și securității pasagerilor și bagajelor, Aeroportul Tuna trebuie să se doteze cu mijloace aeroportuare și cu echipamente și sisteme de control.
 
Regional Air Services SRL, care dorește realizarea obiectivului de investiții, deține în incinta Aeroportului Tuzla o suprafață de teren de 321.747,73 mp, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu nr 283/22.01.2001 la BNP Mariana Iosif și a actului de lotizare autentificat cu nr. 1214 din 03.04.2001 la BNP Mariana Iosif - Constanța. Conform precizărilor din Certificatul de urbanism nr. 109/16.07.2018, terenul respectiv face parte din teritoriul administrativ al comunei Tuzla și este cuprins în Planul Urbanistic General al localității, la Trupul izolat intravilan B, nr. cadastral 181/1, având categoria de folosință curți-construcții cu funcțiuni mixte, de servicii, producție și comerciale.
 
Terenul ocupat de amenajările Aeroportului Tuzla are următoarele vecinătăți: la nord - proprietăți private și domeniul privat al Consiliului Local Tuzla; la est - Ministerul Apărării Naționale (unitate militară); la sud - proprietăți private / domeniul privat al Consiliului Local Tuzla/MAN; la vest - proprietăți private. Obiectivul de investiții constă în realizarea următoatelor lucrări: pistă de decolare – aterizare 04-22; pistă de decolare – aterizare 16-34; platformă de întoarcere pe pistă pe direcția 04; platformă de întoarcere pe pistă pe direcția 16; căi de rulare; amenajarea benzii de siguranță a pistei, a ariei de siguranță (RESA) și a benzilor căilor de rulare; platformă de îmbarcare-debarcare; instalații de balizaj luminos; sistem de balizaj pista 04-22; sistem de balizaj pista 16-34; sistem de balizaj căi de rulare și platformă; sistem de balizaj luminos pentru elicoptere; sistemul de telecomandă a balizajului luminos; drum perimetral de securitate; sistem de supraveghere cu televiziune în circuit închis pentru gardul perimetral; turn control.
 

Regional Air Services SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 30 mai 2018, firma, cu sediul social în comuna Tuzla, a fost înmatriculată în anul 1998. Capitalul social subscris, de 130.000 de lei, integral vărsat, este compus din 13.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Regional Air Services SRL este controlată de SC Regional Air Suport SRL şi Vasilache Adrian Ştefan, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii este Vasilache Adrian Ştefan.
 
Regional Air Services SRL se ocupă de transporturi aeriene de pasageri. În anul fiscal 2015, firma cu 114 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 48.103.879 de lei şi un profit de 2.046.209 lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 107 salariaţi, cifră de afaceri de 35.637.454 de lei şi un profit de 653.305 lei.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă la APM Constanța de Regional Air Services SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii