Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:41 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aerodromul Tuzla ridică o structură de cazare cu cinci etaje (document)

ro

25 Apr, 2017 00:00 5020 Marime text
Societatea Regional Air Services SRL a înaintat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Realizarea unei structuri de cazare în incinta Aerodromului Tuzla“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Noua structură de cazare va deservi vizitatorii din cadrul aerodromului.
 
„Este un proiect pe care dorim să-l realizăm prin fonduri europene. Valoarea proiectului se ridică la 1,8 milioane de euro“, au explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Aerodromului Tuzla.
Terenul, în suprafaţă totală de 11.351,75 mp, pe care urmează a se realiza investiţia se află în localitatea Tuzla, fiind proprietatea SC Regional Air Services SRL, conform Încheierii nr. 905 din 9.04.2001, şi are număr cadastral 101310, conform Cărţii Funciare 101310/14.03.2017. Pe acest teren se intenţionează construirea unei structuri de cazare ce va deservi Aerodromul Tuzla.
 
Proiectantul recomandă o clădire P+4E+5E retras, având o suprafaţă desfăşurată de circa 2.300 mp. Pe niveluri, clădirea va avea spaţiile specifice funcţiunii; la parter au fost prevăzute recepţia, spaţiile administrative şi cele tehnice; etajele 1-4 vor avea cate şapte unităţi de cazare, iar etajul 5 parţial va găzdui spaţiul de servire mic dejun şi un bar de zi cu terasă panoramică.
În configuraţia clădirii se va ţine cont de orientarea optimă, precum şi de soluţii de control al însoririi, în vederea reducerii consumului energetic. De asemenea, proiectantul va avea în vedere înglobarea de instalaţii ce folosesc energie regenerabilă. Suplimentar, se vor face recomandări cu privire la integrarea de spaţii verzi, dotări cum ar fi puncte de alimentare maşini electrice, parcări de biciclete şi alte soluţii care pot creşte caracterul verde al imobilului şi uşura un eventual proces de certificare în categoria clădire verde.
 
În proiect va fi prevăzută o cameră de gunoi cu separarea deşeurilor cu refrigerare pentru deşeurile degradabile. Accesul auto se va face din reţeaua stradală existentă prin modernizarea acesteia, astfel încât să permită conexiunile către noua funcţiune. Accesul vizitatorilor, pietonal, se va face din reţeaua pietonală existentă formată din trotuare şi alei şi, de asemenea, din reţeaua pietonală propusă. Se vor păstra distanţele minime obligatorii faţă de proprietăţile vecine. Terenul liber se va amenaja din punct de vedere funcţional conform legilor în vigoare, rămânând proprietate privată. 

Despre Regional Air Services SRL

Înmatriculată în anul 1998, Regional Air Services SRL are sediul social în comuna Tuzla, Aerodrom Tuzla. Firma are un capital social de 130.000 de lei, integral vărsat, compus din 13.000 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt SC Regional Air Suport SRL, din Bucureşti, şi Adrian Ştefan Vasilache, născut pe 19.05.1963, în Bacău. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social al societăţii. Administratorul firmei, care se ocupă de transporturi aeriene de pasageri, este Adrian Ştefan Vasilache.
 
La rândul său, Regional Air Suport SRL a fost înmatriculată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii este Dorin Ivaşcu, născut pe 18.07.1954, în Braşov. Tot el este şi administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de servicii anexe transporturilor aeriene.
În anul 2015, societatea Regional Air Services SRL, cu 114 salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 48.103.879 de lei şi un profit net de 2.046.209 lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul proiectului depus la APM Constanţa. 
 
Citeşte şi:
 
Cum va arăta restaurantul pe care Adrian Vasilache de la Regional Air Services SRL vrea să-l construiască la Tuzla (galerie foto)
 
Vasilache de la Regional Air Services SRL investeşte într-un restaurant

Ti-a placut articolul?

Comentarii