Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular (FOTO+VIDEO)

ro

05 Nov, 2023 12:21 2383 Marime text

Etapa I a construirii Spitalului Modular s-a finalizat și acum lucrările continuă la interior: realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești.
 
Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro. Corpul modular va avea 52 de paturi dintre care 10  vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) si va fi dotat cu RMN, computer tomograf, farmacie și laborator. 

În secțiunea Galerie foto a materialului puteți vedea mai multe imagini cu ​noul Spital modular - Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de azi, 05 noiembrie. 


Despre investiție

 
Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator.
 
Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Serviciile de imagistică sunt o premieră pentru SCBI care nu a avut in dotare CT și RMN.
 
Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 4 luni de la data începerii lucrărilor. Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică ți consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se afla la stadiul de realizare a proiectului tehnic.
 
Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează să demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular. În acest moment, Contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificată în 1938 este semnat și are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.


Citește și:

Lucrări fără aviz de la Cultură în sit-ul din curtea Spitalului de Boli Infecţioase Primăria Constanța s-ar putea alege cu dosar penal!
 
UPDATE Au emis autorizația de construire pentru spitalul modular fără avizul de la Ministerul Culturii. Primăria Constanța riscă o amendă de 50.000 de lei

 A fost atribuit contractul de execuție a spitalului modular din Constanța. Trebuie să fie gata în patru luni de la finalizarea proiectării. Ce asociere de firme se va ocupa de lucrări ? (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii