Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Spitalul Clinic de Pneumofiziologie inaugurează "Ansamblul Modular Spitalizare de zi"

ro

18 Dec, 2023 10:19 1176 Marime text
Spitalul Clinic de Pneumofiziologie inaugurează azi, 18 decembrie, Ansamblul Modular Spitalizare de zi, în valoare de 2.279.069,52 lei, ce  va oferi facilități suplimentare pentru investigașii, diagnostic și tratament pacienșilor cu afecțiuni respiratorii și oncologice, asigurînd resursele și spațiile necesare pentru a răspunde nevoilor comunității în acest domeniu medical. 

 Evenimentul va avea loc, începând cu ora 12:00, în prezența conducerii unității medicale, dar și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și va oferi oportunitatea de a explora aceste spații și de a înțelege impactul pozitiv pe care îl vor avea asupra comunitații noastre, transmite un comunicat din partea Spitalului. 


Prin acest proiect, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța își dorește asigurarea unui spațiu destinat realizării serviciilor medicale de spitalizare de zi, care sa corespundă tuturor standardelor impuse de legislația actuală, și care să deservească nevoile de îngrijire ale pacienților cu afecțiuni respiratorii și oncologice. în contextul actual, dupa perioada pandemică, s-a conturat o schimbare în modul de acordare al serviciilor medicale, pacienții optand mai frecvent pentru efectuarea investigatiilor în regim de spitalizare de zi.

Amintim că, Spitalul Modular din Constanța își va deschide porțile în viitorul apropiat, anunța primarul Constanței, Vergil Chițac, pe Facebook, în luna decembrie acestui an.

Iată  ce spune primarul de la Constanța: 
„Un moment pe care l-am așteptat cu toții, mai ales cei care am lucrat intens în ultimele luni, pentru a ne asigura că fiecare detaliu este pus la punct: Spitalul Modular din Constanța își va deschide porțile în viitorul apropiat!

Au început lucrările la această structură modulară din iulie, anul acesta, contractul de finanțare fiind semnat în noiembrie 2021, și încă de atunci am plecat de la ideea că vrem să oferim calitate, aparatură performantă, confort și siguranță.
 

Astăzi (la data de 08 decembrie) pot să afirm că ne-am îndeplinit obiectivul. Noul corp va avea 52 de paturi, din care 10 sunt de ATI și este dotat cu Computer Tomograf, RMN, farmacie și laborator.

De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că așteptările noastre au fost mari și am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetățenilor.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar structura modulară va fi nucleul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, asigurând completarea serviciilor medicale pentru această unitate”.





Citește și:

Primarul Constanței, Vergil Chițac„Spitalul Modular din Constanța își va deschide porțile în viitorul apropiat” (VIDEO)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii