Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța „În următoarea perioadă, Spitalul Modular va fi gata să primească primii pacienți!“ (VIDEO)

ro

23 Dec, 2023 15:25 1077 Marime text
Foto: Captură Facebook/Vergil ChițacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a transmis printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că a fost finalizat Spitalul Modular. 

„Am finalizat oficial un proiect de suflet în care am investit foarte multă energie alături de o echipă extrem de dedicată. În următoarea perioadă, după obținerea tuturor avizelor și încheierea părții birocratice, Spitalul Modular va fi gata să primească primii pacienți!

Este un moment mult așteptat de către toată echipa, întrucât s-a depus un efort uriaș, astfel încât toate cerințele noastre în ceea ce privește calitatea să fie atinse, iar spitalul să se încadreze în timpul optim de finalizare.

Început în iulie 2023, ne-am propus ca această structură modulară să completeze serviciile medicale oferite în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, asigurând cetățenilor aparatură performantă, care să faciliteze diagnosticarea. Astfel, această structură beneficiază de un RMN și un computer tomograf, o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. De asemenea, dispune de 52 de paturi, dintre care 10 sunt de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator.

Spitalul Modular este funcțional, însă va deveni operațional după ce Ministerul Sănătății va aproba noua structură a SCBI, care cuprinde alte 52 de paturi și serviciile de imagistică. În plus, contractul SCBI cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi adiționat cu noile servicii pentru a putea fi decontate.

Următorul pas pe care îl mai avem de urmat vizează instruirea personalului și pregătirea acestuia privind utilizarea noilor instalații de ventilație.
Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar investițiile pentru astfel de proiecte în domeniul sănătății vor continua și anul viitor. Avem în plan ca în 2024 să înceapă lucrările pentru modernizarea, reabilitarea energetică, consolidarea și extinderea clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, un proiect de aproape 28 de milioane de lei, din care aproape 12 milioane sunt alocate consolidării“ - se arată în mesajul transmis de Vergil Chițac pe Facebook. 


 

Citește și: 

Primul spital public realizat la Constanța în ultimii 40 de ani a fost recepţionat

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii