Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. DIICOT verifică informaţiile Traficanţii de arme români, în atenţia jurnaliştilor străini

ro

07 Aug, 2016 14:51 1760 Marime text
O echipă de jurnaliști de la news.sky.com, a reușit să obțină informații de la traficanții de arme români. Pentru a purta o discuție față în față, jurnaliștii au fost condiționaţi de contrabandiști să vină într-o locație forestieră unde nu aveau semnal la telefoanele mobile. Jurnaliştii au fost percheziționați și li s-a reţinut cheia de la mașină - un scenariu demn de filmele de acțiune.

Traficanții au ridicat portbagajul mașinii 4x4, unde au fost dezvăluite arme pentru o eventuală achiziție și au asigurat echipa de jurnaliștii că îi pot aproviziona cu mii de arme și muniție.

Unul dintre traficanți le-a spus jurnaliștilor că transportă armele din Ucraina în România și că mai apoi, ele sunt trimise mai departe, către o altă organizație din Europa de Est și Orientul Mijlociu.

Printre armele disponibile se aflau o puşcă cu lunetă, în valoare de 3.000 de euro, o puşcă austriacă Steyr, puşti semiautomate, puşti de vânătoare şi pistoale. 

UPDATE 1, ora 14.52
 
Procurorul şef al Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a declarat pentru News.ro că, în urma materialului publicat de Skynews, vor fi făcute verificări de către procurorii din România, potrivit Digi 24. 
 
Ancheta procurorilor vizează identificarea persoanelor care apar în materialul publicat de Skynews şi dacă pot fi incriminate pentru traficarea şi vânzarea ilegală de armament pe teritoriul României, mai arată sursa citată. 



 

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii