Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 07.11.2022

ro

07 Nov, 2022 14:43 935 Marime text
Nr. 63.523 din 07.11.2022
 
Cercetat penal nerespectarea regimului armelor și munițiilor
 
La data de 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila și ai Biroului de Ordine Publică, au oprit în trafic, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Stăncuța, în timp ce conducea un autoturism pe DE 87.
                                   
În urma controlului efectuat asupra autovehicului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul, armurier autorizat, transporta 5 arme letale de vânătoare, încălcând prevederile privind transportul armelor de vânătoare de către armurieri.
Mai exact, autoturismul în care au fost descoperite armele de vânătoare nu era cel menționat în documentele de autorizare a operațiunilor de transport depuse la I.P.J. Brăila și nu deținea aviz de transport al acestora.
 
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În noaptea de 5 noiembrie, la ora 02:00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliției Rurală Brăila, în timp ce efectuau activități de oprire în trafic a vehiculelor la intersecția DN 22 cu DJ 221, în localitatea Cazasu, au observat un autoturism, care, la aproximativ 500 metri distanță a întors, continuându-și deplasarea către municipiul Brăila.
Polițiștii au  procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit în trafic în apropiere de intersecția cu DE 87.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Brăila, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul condus figurează cu sechestru.
În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului în cauză.
  •  
La data de 4 noiembrie, în jurul orei 20:45, polițiști din cadrul Poliției Orașului Făurei, au oprit în trafic o femeie, în vârstă de 45 de ani, din orașul Făurei, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.
 
Întrucât emena halenă alcoolică, șoferiței i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condusă la spital pentru prelevarea mostre biologice, unde a refuzat prelevarea acestora.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
  •  
 
Azi-noapte, 6 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila, au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Măxineni, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Salcia Tudor.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  •  
 
Plasați sub control judiciar pentru tâlhărie calificată
La data de 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Însurăței au identificat și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, doi tineri, în vârstă de 24 și 29 de ani, ambii din comuna Dudești, cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
În fapt, la data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 20:00, cei doi tineri, ar fi lovit cu pumnii  ciobanul unei stâne situată în extravilanul orașului Însurăței, respectiv un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Brăila și ar fi sustras două oi și un bidon din aluminiu.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști.
La data de 5 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăței a admis propunerea fomulată de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Brăila și a dispus măsura controlului judiciar față de tinerii în cauză, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii