Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA Un avion al Alaska Airlines a aterizat de urgenţă după ce un hublou s-a desprins în timpul zborului

ro

06 Jan, 2024 12:13 814 Marime text
foto: pexels
  • Un avion al Alaska Airlines, cu 177 de persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă vineri în Oregon, Statele Unite (nord-vest), pasagerii semnalând că o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare, a anunţat compania aeriană, relatează AFP şi dpa.
     
Un avion al Alaska Airlines, cu 177 de persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă vineri în Oregon, Statele Unite (nord-vest), pasagerii semnalând că o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare, a anunţat compania aeriană, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Zborul 1282 a decolat de pe aeroportul internaţional din Portland în jurul orei 17:00 (01:00 GMT sâmbătă) înainte de a se întoarce în siguranţă „după ce echipajul a raportat o problema de presurizare”, a anunţat pe reţeaua socială X (fostă Twitter) Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) din SUA.

Imaginile postate pe reţelele sociale arătau un geam de avion desprins, iar măştile de oxigen erau coborâte din plafonul aeronavei.

Un pasager al zborului, Kyle Rinker, a declarat pentru televiziunea americană CNN că geamul s-a desprins imediat după decolare.

Biroul naţional pentru siguranţa transporturilor, FAA şi Alaska Airlines au anunţat că investighează incidentul.

„Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Portland cu cei 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord”, se artă într-un comunicat al companiei aeriene.

„Deşi acest tip de incident este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit şi pregătit să gestioneze în siguranţă această situaţie”, se precizează în comunicat.


Constructorul aparatului, producătorul american de avioane Boeing, a scris pe X că adună mai multe informaţii şi că o echipă tehnică se află la dispoziţia anchetatorilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
SUA: Ministrul apărării Lloyd Austin a fost spitalizat din cauza unor complicaţii de sănătate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii