Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele sud-coreean anunţă că Seulul şi Washingtonul îşi vor consolida în 2024 mecanismul de descurajare a Phenianului

ro

01 Jan, 2024 16:32 774 Marime text
  • Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat luni, în discursul său de Anul Nou, că Seulul şi Washingtonul îşi vor finaliza modernizarea mecanismului de descurajare a Phenianului, transmite EFE.
     
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat luni, în discursul său de Anul Nou, că Seulul şi Washingtonul îşi vor finaliza modernizarea mecanismului de descurajare a Phenianului, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„În prima jumătate a acestui an, vom finaliza cadrul extins de descurajare consolidat al Republicii Coreea (denumirea oficială a Coreei de Sud - n.r.) şi al Statelor Unite pentru a descuraja în mod fundamental orice fel de ameninţări nucleare şi cu rachete din Coreea de Nord”, a declarat preşedintele sud-coreean în discursul său.


Yoon a subliniat că situaţia actuală din peninsulă, cu Phenianul care a întors spatele dialogului şi a investit tot mai mult în modernizarea arsenalelor şi a forţelor sale armate, necesită o demonstraţie de forţă care să garanteze „pace autentică şi durabilă”.

Aşa-numita descurajare extinsă reprezintă mecanismul prin care Washingtonul se angajează să protejeze Seulul de un atac al Phenianului şi, începând cu acest an, include şi opţiunea nucleară, notează EFE.

De asemenea, Yoon a dedicat o parte din discursul său de Anul Nou dificultăţilor economice tot mai mari cu care se confruntă mulţi sud-coreeni din cauza inflaţiei, a ratelor în creştere a dobânzilor sau a preţurilor la ţiţei şi a promis că „succesul şi căldura redresării economice vor atinge (anul acesta) toate colţurile societăţii”.

Preşedintele sud-coreean a vorbit şi despre necesitatea creşterii urgente a natalităţii, cea mai scăzută dintre toate ţările dezvoltate.

„Nu a mai rămas mult timp. Avem nevoie de o abordare complet diferită, pe măsură ce identificăm cauzele şi soluţiile acestei probleme”, a spus el.



Citește și:
Schimb de felicitări de Anul Nou între Xi şi Kim, care au salutat prietenia şi cooperarea dintre Beijing şi Phenian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii