Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a SUA apreciază că inteligenţa artificială va transforma sistemul judiciar

ro

01 Jan, 2024 17:16 858 Marime text
Foto: Google Maps
  • Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a SUA, judecătorul John Roberts, a apreciat, într-un raport de sfârşit de an publicat duminica aceasta, că Inteligenţa Artificială (IA) va transforma sistemul judiciar şi s-a referit la riscuri precum invadarea vieţii private şi „dezumanizarea dreptului”, transmite EFE.
     
Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a SUA, judecătorul John Roberts, a apreciat, într-un raport de sfârşit de an publicat duminica aceasta, că Inteligenţa Artificială (IA) va transforma sistemul judiciar şi s-a referit la riscuri precum invadarea vieţii private şi „dezumanizarea dreptului”, transmite EFE, citat de Agerpres.

Roberts şi-a dedicat raportul anual - în care de obicei abordează „o problemă relevantă pentru întregul sistem judiciar federal” - subiectului IA, iar după ce a făcut o trecere în revistă a tehnologiilor care l-au modernizat în ultimele decenii, s-a întrebat dacă „judecătorii vor deveni desueţi”.

„Prevăd că judecătorii umani vor mai rămâne o vreme. Dar cu aceeaşi încredere prevăd că activitatea judiciară, în special la nivel de proces, va fi afectată semnificativ de IA'”, a comentat magistratul american în document.


Printre altele, el a considerat că IA va schimba modul în care acţionează judecătorii, motiv pentru care înţelegerea lor asupra rolului acestei tehnologii în cauzele pe care le judecă va fi importantă, şi a anticipat, de asemenea, creşterea accesului la informaţii pentru avocaţi şi alte părţi din sistem.

Printre ameninţările legate de utilizarea sa, Roberts consideră că IA „riscă să invadeze dreptul la confidenţialitate şi să dezumanizeze dreptul”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Preşedintele sud-coreean anunţă că Seulul şi Washingtonul îşi vor consolida în 2024 mecanismul de descurajare a Phenianului 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii