Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul grupării ce îl are pe cetățeanul român a jurat credință Statului Islamic

ro

01 Nov, 2016 20:38 1985 Marime text
Difuzarea înregistrării în care apare românul răpit în Burkina Faso în urmă cu peste un an, ținut ostatic de gruparea jihadistului algerian Mokhtar Belmokhtar, a survenit la o zi după ce organizația Statul Islamic a publicat, prin agenția sa de propagandă, actul de supunere prestat de liderul unei dizidențe a grupării lui Belmokhtar, care afirmase în mai 2015 că îl ține prizonier pe român, transmite AFP.

Faptul că această înregistrare video provine de la Al Qaida în Maghrebul Islamic (Aqmi), grupare căreia Belmokhtar i s-a alăturat în noiembrie 2015, dovedește că ostaticul, se află într-adevăr în mâinile grupării lui Mokhtar Belmokhtar, a spus pentru AFP directorul agenției Al-Akhbar. Difuzarea înregistrării ar putea fi motivată de dorința de a oferi o dovadă, prima după mai bine de un an, că ostaticul este încă în viață, în vederea unor eventuale negocieri..

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în prezent, se fac verificări cu privire la autenticitatea înregistrării în care apare cetățeanul român răpit în Burkina Faso.


Foto: AP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii