Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel Intel va primi o subvenţie guvernamentală de 3,2 miliarde de dolari pentru o nouă fabrică de cipuri

ro

26 Dec, 2023 14:56 774 Marime text
Sursa foto: Pexels



 
  • Guvernul Israelian a convenit să acorde companiei Intel Corp (INTC.O) o subvenţie de 3,2 miliarde de dolari pentru noua fabrică de cipuri evaluată la 25 de miliarde de dolari pe care intenţionează să o construiască în sudul Israelului, au anunţat ambele părţi marţi, potrivit reuters, citată de Bursa.ro.

Această veste vine în contextul în care Israelul rămâne implicat într-un conflict cu gruparea militantă palestiniană Hamas, după atacul din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului, precizează sursa.

Planul de extindere a facilităţii sale din Kiryat Gat este „o parte importantă a eforturilor Intel de a promova „un lanţ de aprovizionare global mai rezistent, alături de investiţiile continue şi planificate ale companiei în producţie din Europa şi Statele Unite", a declarat Intel într-un comunicat, transmite reuters.

Pe lângă subvenţia care reprezintă 12,8% din investiţia totală, producătorul de cipuri s-a angajat şi să achiziţioneze bunuri şi servicii în valoare de 60 de miliarde de şekeli (16,6 miliarde de dolari) de la furnizori israelieni în următorul deceniu, relatează sursa citată. Totodată, se estimează că noua facilitate va crea mai multe mii de locuri de muncă, potrivit sursei menţionate.

Intel operează patru situri de dezvoltare şi producţie în Israel, inclusiv o fabrică în Kiryat Gat, şi are aproape 12.000 de angajaţi în ţară, precizează sursa. În luna iunie, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că Intel va construi o nouă fabrică de cipuri evaluată la 25 de miliarde de dolari în Israel, dar până acum Intel a refuzat să confirme investiţia, conform sursei indicate.

Cu toate acestea, Intel a declarat că lucrările de construcţie sunt deja în desfăşurare pentru extinderea facilităţii, inclusiv pentru sălile curate şi clădirile de suport. O parte semnificativă a clădirilor, inclusiv turnarea de piloţi şi primele etaje, au fost finalizate, se arată în comunicatul companiei. Noua fabrică este programată să fie inaugurată în 2027 şi să opereze până în 2035, informează sursa citată.
 
Citește și
Armata israeliană și-a extins operațiunea terestră în Fâșia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii