Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata israeliană și-a extins operațiunea terestră în Fâșia Gaza

ro

24 Dec, 2023 10:47 709 Marime text





 
  • Forţele israeliene şi-au extins operaţiunea terestră în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană sâmbătă seara, informează duminică dpa, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, Daniel Hagari, a spus că trupele israeliene sunt angrenate în „bătălii complexe în zone dens populate" şi că ele avansează în adâncul altor fortăreţe ale organizaţiei islamiste palestiniene Hamas.

Până acum, forţele terestre israeliene au distrus şi confiscat circa 30.000 de dispozitive explozive, inclusiv rachete antitanc aflate în posesia Hamas, potrivit purtătorului de cuvânt.

Armata israeliană a anunţat înainte de aceasta că a ucis un oficial de rang înalt al Hamas, care era responsabil pentru aprovizionarea cu arme a grupării islamiste.

Soldaţii israelieni continuă să lupte în zone dens populate precum Khan Younis şi să depisteze „infrastructură teroristă", în special tuneluri subterane, a mai spus Daniel Hagari. Din acest motiv, au fost întărite semnificativ forţele tehnice, a adăugat el.

Capacităţile diviziei de luptă vor continua să fie extinse în următoarele zile, a mai spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, subliniind că distrugerea tunelurilor necesită timp.

O reţea de tuneluri se întinde pe mai mulţi kilometri sub Fâşia Gaza, în care membri ai Hamas ascund şi ţin ostatici aduşi din Israel, potrivit armatei israeliene. Pentru a rezista bombardamentelor israeliene, unele tuneluri au fost extinse cu zeci de metri sub pământ.

Hamas foloseşte de asemenea aceste tuneluri pentru a ieşi la suprafaţă şi a ataca din spate. Multe dintre aceste tuneluri sunt capcane pentru a ucide soldaţi israelieni care intră în ele.

Citește și
Liderul Hamas responsabil pentru furnizarea de arme, ucis de armata israeliana

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii