Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa Palatul Versailles, evacuat pentru a şaptea oară din cauza unei ameninţări cu bombă

ro

22 Oct, 2023 15:56 818 Marime text
foto: XPalatul Versailles a fost evacuat din nou duminică din cauza unei ameninţări anonime cu bombă, a anunţat această atracţie turistică din apropiere de Paris, în timp ce personalul de securitate cerceta incinta, informează DPA.

Aceasta este cea de-a şaptea închidere a palatului în opt zile din cauza unor alerte cu bombă. Deşi a fost arestat un suspect, ameninţările au continuat, toate dovedindu-se în cele din urmă farse.

În ultimele zile, ameninţări similare au vizat, de asemenea, sute de şcoli din Franţa, precum şi aeroporturi regionale. Potrivit autorităţilor, în spatele multor alerte false se află tineri, scrie Agerpres.ro. 

Incidentele s-au înmulţit de la atacul mortal comis de un tânăr islamist asupra unui profesor din oraşul Arras (nord), în urmă cu o săptămână, trimiţând unde de şoc în întreaga Franţă.

În urma acestui asasinat, Franţa a decis să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste.


Citește și:

Palatul Versailles încântã privirile tuturor iubitorilor de istorie și culturã
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii