Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane au murit în urma atacurilor ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei

ro

03 Dec, 2023 20:15 714 Marime text
foto: google MapsDouă persoane au murit în urma atacurilor ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene, care au afirmat că au doborât o rachetă şi majoritatea dronelor lansate de Rusia în timpul unui nou atac nocturn, relatează AFP citat de Agerpres.ro

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit duminică dimineaţă în urma unui bombardament rusesc asupra satului Sadove, a declarat şeful administraţiei militare din Herson, Roman Mrociko.

Această localitate este situată pe malul fluviului Nipru, care marchează linia frontului în regiune, forţele ruseşti ocupând malul stâng.

Alte lovituri aeriene lansate de forţele ruseşti duminică după-amiază asupra capitalei regionale Herson au provocat moartea unei femei care se afla pe stradă şi au rănit alte patru persoane, a anunţat biroul procurorului local.

Două spitale au fost de asemenea vizate, iar faţadele lor au fost avariate, a adăugat el pe Telegram.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, forţele ruse au lansat 12 drone Shahed, dispozitive de fabricaţie iraniană frecvent utilizate de Moscova împotriva Ucrainei, au anunţat forţele aeriene ale Kievului, precizând că au doborât zece dintre ele.

O rachetă ghidată de tip Kh-59 a fost de asemenea doborâtă de forţele armate ucrainene, au anunţat acestea în raportul lor zilnic.

Agerpres.ro

citește și: 

Vladimir Putin, decizie de ultimă oră! Recrutează 170.000 de soldați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii