Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin, decizie de ultimă oră! Recrutează 170.000 de soldați

ro

01 Dec, 2023 21:30 1092 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Președintele rus, Vladimir Putin, a mărit prin decret numărul personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse, cu aproape 170 de mii de oameni, potrivit știripesurse.ro
Documentul a fost publicat pe site-ul Kremlinului și „va intra în vigoare din ziua semnării sale”, relatează TASS. Rusia a invocat printre motive drept „extinderea NATO”, dar și evoluția războiului din Ucraina.

Astfel, potrivit documentului, efectivul de personal al forțelor armate este stabilit la nivelul de 2.209.130 de persoane, inclusiv 1.320.000 de militari. În decretul anterior pe această temă, care a fost recunoscut ca invalid de noul document, această cifră a fost de 2.039.758 de persoane, inclusiv 1.150.628 de militari. Decretul, care a devenit invalid, este în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Oficialii ruși au explicat că această creștere a personalului Forțelor Armate se datorează „amenințărilor tot mai mari la adresa țării” asociate cu desfășurarea unei „operațiuni militare speciale” (n.r.: cum numește Rusia invazia în Ucraina) și extinderea continuă a NATO.

„Forțele armate comune ale alianței sunt construite în apropierea granițelor Rusiei, sunt desfășurate sisteme suplimentare de apărare aeriană și arme de atac. Potențialul forțelor nucleare tactice ale NATO este în curs de construire. Statele Unite intenționează să înlocuiască 200 de bombe nucleare învechite cu cădere liberă situate în Europa și Turcia cu o nouă versiune de înaltă precizie până la sfârșitul anului 2025. În condițiile actuale, o creștere suplimentară a personalului de luptă și a numărului de forțe armate este un răspuns adecvat la activitățile agresive ale blocului NATO", a concluzionat departamentul militar rus.

 
Citește și
Preşedintele Vladimir Putin a promulgat bugetul Rusiei pentru perioada 2024-2026 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii