Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în Republica Moldova Maia Sandu - „Astăzi cetăţenii pot alege un Parlament cinstit”

ro

11 Jul, 2021 12:33 2363 Marime text

 
  • Republica Moldova organizează duminică alegeri parlamentare anticipate, în contextul dizolvării, în luna aprilie, a celui de-al zecelea legislativ, ca urmare a faptului că nu a reuşit să formeze un guvern în termenul constituţional. 
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, speră ca alegerile parlamentare anticipate de duminică să genereze un parlament cinstit, cu care ea să poată lucra, scrie Agerpres.

„Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor şi vreau să îi încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Astăzi este o zi importantă, pentru că astăzi cetăţenii se pot elibera de hoţi, astăzi cetăţenii pot alege un parlament cinstit, un parlament care să lucreze în interesul tuturor cetăţenilor şi alegerile parlamentare sunt importante. Vreau să vă amintesc că Parlamentul administrează banii ţării, banii cetăţenilor şi de aceea trebuie să fim foarte atenţi atunci când decidem cui să încredinţăm banii ţării, Parlamentul este cel care votează legi şi de alegerea noastră, de alegerea cetăţenilor depinde ce fel de legi vor vota viitorii parlamentari. Noi putem să facem ordine în ţară. Eu pentru asta am votat, am votat pentru Parlament cinstit cu care să pot să lucrez, împreună cu Guvernul, cu Parlamentul pentru binele cetăţenilor şi îi îndemn şi pe cetăţeni să facă următorul pas, să curăţăm Parlamentul, să curăţăm celelalte instituţii ale statului, aşa încât să putem să ducem la bun sfârşit lucrurile pe care ni le-am propus. (...) De decizia de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o ţară bună pentru toţi aici, în Republica Moldova", a declarat Maia Sandu.

În municipiul Constanța, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot își pot exercita dreptul de a vota la Secția de votare nr. 120 din Circumscripția electorală 38 (străinătate), care va fi deschisă în municipiul Constanța, la Universitatea "Ovidius", adresa Bulevardul Mamaia, nr. 124.

Secția de votare va funcționa duminică, 11 iulie a.c., în intervalul de timp 07.00 - 21.00.

Citește și: Un constănțean prin adopție, candidează la alegerile parlamentare care se desfășoară duminică peste Prut
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii