Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Judecătoria Mangalia Nou termen în dosarul 2 Mai! Au început audierile (FOTO+VIDEO)

ro

09 May, 2024 09:20 1562 Marime text


Astăzi, 9 mai 2024, la Judecătoria Mangalia are loc ultimul de judecată în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, cauză în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
La termenul de azi, ar putea fi audiați părinții victimelor Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana, dar și martorul Radu Gabriel.

Ședința de judecată este programată să înceapă în jurul orei 10:00.
 
La judecătorie s-a prezentat întâi tatăl lui Sebi, tânărul ucis în accidentul din 2 Mai:

N-am venit cu niciun gând, vreau cât mai repede să se termine, nu mai am încredere în această judecătoare. Am venit, pur și simplu, că a trebuit să venim”, a declarat părintele.

Întrebat de jurnaliști ce-i va spune judecătoarei, la audiere, Valentin Olariu a răspuns:

Cred că mă va asculta, cred… Ce să-i spun? În primul rând… Nu știu ce să-i spun unui asemenea om, care ne-a făcut numai probleme. (…) Cred că va judeca de frică, acum. La câte s-au întâmplat, cred că va judeca de frică.


Potrivit tatălui lui Sebi, la acest termen nu se va prezenta tatăl Robertei, ci vor veni mama și bunica acesteia.

La termenul de judecată s-au prezentat și martorii accidentului.
 

Înaintea termenului de judecată, avocatul lui Vlad Pascu nu a vrut să facă declarații.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că procesul de azi poate dura aproape întreaga zi, dat fiind faptul că vor fi adresate multe întrebări.UPDATE

A început ședința de judecată în dosarul 2 Mai.

UPDATE 1


Avocatul Adrian Cuculis depune la dosar mai multe înscrisuri și acte medicale. Tot avocatul Cuculis a mai propus ca audierile să fie efectuate în două etape.

UPDATE 2

Va fi audiată Ionescu Cristina Iuliana - victimă

UPDATE 3

Unul dintre avocații lui Pascu a solicitat indicarea unui cont bancare, iar din sală i s-a replicat: "Credeți că puteți cumpărat totul cu bani" și "Ne puteți da copiii înapoi?"

UPDATE 4

Va fi audiată bunica Robertei. 

Sunt foarte afectată de pierderea nepoatei. Toată familia este afectată. Mergem des la biserica și la cimitir. A locuit cu mine de la 2 ani. Am avut o relație foarte apropiată cu nepoata mea. Eram o familie frumoasă.  Părinții sunt foarte afectați. Plângem când vedem poza ei. Mergem des atât la locul accidentului dar și la mormânt" - Ruxandra Voinea, bunica Robertei.

UPDATE 5

A luat cuvântul Coniac Alexandru, victima rănită în accidentul din 2 Mai: 

În urma accidentului, viața mea s-a schimbat la 180 de grade. Mi-am pierdut locul de muncă. Recuperarea mea va dura 2 ani, potrivit medicilor. Nu voi putea folosi mâna la munci fizice. Recuperarea va fi de aproximativ 80 %. Nu va fi o recuperare completă.  Este necesar să fac în continuare  ședințe de fizioterapie și chinetoterapie

UPDATE 6 

Au fost fost audiate bunica și mama Robertei Dragomir.

UPDATE 7

Părinții lui Sebastian Olariu au făcut declarații.

UPDATE 8

În continuare, în sala de judecată, avocata familiei Olariu este nemulțumită de modul care se desfășoară procedura de audiere și de consemnare a declarațiilor făcute de tatăl lui Sebi.

UPDATE 9

La proces a luat cuvântul și Radu Gabriel, citat ca martor în dosar:

Sunt prieten cu familia Olariu! Au fost profund afectați de moartea lui Sebi. Până la momentul accidentului erau o familie normală, era o familie foarte fericită. După accident, am mers cu familia lui la morgă și l-am identificat acolo. Trupul nu mai era întreg. După accident, totul s-a schimbat. Viața lor nu mai este ca înainte. Familia este afectată!

UPDATE 10

Avocații lui Pascu au depus la dosarul cauzei două invitații la mediere în referire la familiile îndoliate.

UPDATE 11

Instanța a acordat un nou termen de judecată pentru finele acestei luni, cand va fi audiat tatăl Robertei. 

Foarte important, instanță a pus în vedere inculpatului ca are posibilitatea să  participe și fizic în sala de judecată, nu doar prin sistem video conferință. 

"Onorată instanță las la aprecierea dumneavoastră!", a conchis Pascu. 

În final, instanță de judecată a decis ca Pascu sa fie adus  fizic în sala de judecată.

Următorul termen este programat pe data de 23 mai.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și:
Judecătoria Mangalia, termen „greu“, joi, în dosarul accidentului de la 2 Mai! Încep audierile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii