Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un politist de la Sectia 5 si-a zburat creierii

ro

30 Aug, 2004 00:00 2140 Marime text

Armamentul din dotare face noi victime

Agentul principal de politie Daniel Mihai Catargiu a fost de serviciu vineri dupa - amiaza * Colegul sau, agentul sef adjunct Ion Dutu l-a lasat in zona CET * Catargiu nu a mai aparut la sediu ca sa predea armamentul Colegii sai l-au gasit mort pe sosea, in masina fratelui sau * Se pare ca subofiterul s-a sinucis din cauza problemelor de familie #

Tragedie la Sectia 5. Un politist s-a impuscat, vineri - noapte, cu armamentul din dotare, la scurt timp dupa ce a iesit din tura. Agentul principal de politie Daniel Mihai Catargiu, in varsta de 30 de ani, a intrat de serviciu vineri dupa amiaza, la orele 14.00. Pana in jur de ora 22.00, agentul Catargiu a efectuat serviciul de patrulare impreuna cu agentul sef adjunct Ion Dutu. Nimic din comportamentul sau nu a lasat sa se intrevada, in ziua aceea, nefericitul incident ce avea sa urmeze. De altfel, colegii sai il cunosteau ca avand o fire mai putin comunicativa, mai ales de cand, in urma cu doi ani, divortase, iar fosta sa sotie era mai tot timpul plecata la munca in strainatate. Baietelul in varsta de cinci ani ii fusese incredintat spre crestere si educare, fiind aproape "adoptat" de familia fratelui sau mai mare. De altfel, in momentul producerii tragediei, copilul era la Slanic Moldova cu unchiul sau, care obisnuia sa il ia la munte in fiecare an. Numai ca de aceasta data concediul le-a fost curmat brusc de telefonul care anunta sinuciderea fratelui sau. Firul evenimentelor s-a derulat simplu. In jur de ora 21.45, aproape de sfarsitul zilei de munca, cei doi se aflau in zona CET. Catargiu l-a rugat pe colegul sau sa opreasca masina si sa-l lase acolo, pentru ca el intentioneaza sa ia autoturismul fratelui sau, ca sa aiba cu ce se intoarce acasa, urmand sa ajunga si el la sediul in cateva minute, pentru a preda arma. Ceva mai tarziu, in jur de oria 22.10, subofiterul a sunat la sediu pentru a anunta ca mai intarzie putin, deoarece are "o treaba". O ora mai tarziu, colegii sai, vazand ca nu apare si stiindu-se ca are asupra sa armamentul din dotare, au inceput sa-l caute. Catargiu nu raspundea, insa pe mobil, desi cercetarile efectuate ulterior demonstreaza ca, la acea ora, era inca in viata. Asa ca politistii Sectiei 5 au fost nevoiti sa-l dea in urmarire. In ziua urmatoare au reusit sa afle ca unul din verii colegului lor locuieste in Cobadin, motiv pentru care au trimis acolo o echipa de cercetare. N-a fost nevoie sa ajunga la locuinta acestuia. Subofiterul a fost gasit intre Ciocarlia de Sus si Ciocarlia de Jos. Masina marca Renault 18, cu numarul CT - 02 - VJU, fusese trasa pe pietrisul din dreapta carosabilului, iar cheile scoase din contact. Subofiterul era mort, cu arma in mana dreapta, impuscat in cap. Investigatiile in cauza au fost efectuate de o echipa operativa, condusa de Sadac Zafer, procuror criminalist al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta.

A baut o cafea cu varul sau, apoi a tras pe dreapta si s-a impuscat in cap

Din primele investigatii rezulta ca Daniel Catargiu, imbracat in uniforma si avand asupra sa pistolul Carpati, s-a urcat la volanul masinii fratelui sau, indreptandu-se spre Cobadin. Pe drum l-a sunat pe varul sau, Danut Aldea, de 35 de ani, caruia i-a spus ca e prin zona si vrea sa treaca pe la el ca sa bea o cafea. "Am discutat despre lucruri obisnuite, despre familie, si pot sa spun ca avea un comportament obisnuit, nimic nu trada ca s-ar afla intr-o stare psihica neobisnuita", a declarat Danut Aldea. Putin dupa ora 23.00, politistul s-a urcat in masina. Dupa ce a parcurs cativa kilometri, a tras pe dreapta si si-a zburat creierii. Colegii sai, care il caracterizeaza ca fiind un politist bun, desi cu o fire putin introvertita, afirma ca nimic din comportamentul sau nu lasa impresia ca ar avea de gand sa se sinucida. Absolvent al Scolii de Subofiteri de la Campina, agentul de politie Daniel Catargiu era incadrat in politie din anul 1997. A lucrat in cadrul Politiei municipale pana in anul 2000 cand, odata cu infiintarea Sectiei 5, a fost transferat aici. Potrivit declaratiilor comisarului sef George Dumitru, comandantul Sectiei 5, in ultimii ani politistul obtinuse calificativele de "bine" si "foarte bine". Singura problema pe care parea ca ar avea-o era de ordin familial. Desi se pare ca ar fi avut o prietena, colegii sai afirma ca subofiterul intentiona sa se impace cu sotia lui, iar parintii sai chiar s-ar putea spune ca insistau asupra cestui lucru. Trupul politistului a fost transportat la Morga Cimitirului Central iar, in cursul zilei de ieri a fost efectuata necropsia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii