Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un hidroavion va fi scos din apele lacului Siutghiol

ro

13 Oct, 2012 02:56 3306 Marime text
hidroavion.jpgUn hidroavion prăbuşit în lacul Siutghiol, probabil în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, este pregătit în aceste zile să vadă din nou lumina zilei. Scafandrii militari lucrează în aceste zile la ranfluarea (ridicarea la suprafaţa apei) aparatului.

Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie, prin decolmatarea mâlului şi a obiectelor care acoperă epava şi prin cercetarea subacvatică pentru căutarea muniţiei şi a explozibililor ce ar putea pune în pericol viaţa scafandrilor sau rămăşiţele umane.

hidroavion_2.jpg Scafandrii spun că din cauza vizibilităţii reduse din apa lacului, de aproximativ 20-30 de centimetri, activitatea se desfăşoară anevoios.

După terminarea operaţiunii de ranfluare, hidroavionul va fi reconstituit de către specialişti şi urmează să fie introdus în circuitul muzeal naţional.

Activitatea scafandrilor militari face parte din programul de instruire pentru scufundări în zone lagunare şi reprezintă o premieră pentru scafandrii Forţelor Navale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii